joi, 28 martie, 2024

Ti-ai zgariat ochelarii? Iata cum poti scapa de zgarieturi. Este mai simplu decat crezi

Distribuie:

Publicat:

Oamenii care sunt nevoiti sa poarte ochelari mai tot timpul cu siguranta stiu prea bine cat de neplacut este ca lentilele sa se zgarie. Ochelarii zgariati nu doar ca sunt foarte inestetici, dar distorsioneaza si vederea, iar astfel pot fi afectati si ochii.

Din acest motiv, specialistii recomanda curatarea periodica si temeinica a ochelarilor de vedere. Nu trebuie sa cumperi produse scumpe, pot folosi ingrediente pe care le ai deja in casa.

Cum sa repari zgarieturile de pe lentilele ochelarilor?

Bicarbonat de sodiu

Trebuie sa prepari o pasta omogena dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si 50 de ml de apa, conform secretele.com. Aplica pasta obtinuta pe lentilele ochelarilor si freaca suprafata acestora, dar fara sa apesi tare, folosind miscari circulare. Dupa care, clateste lentilele bine cu apa rece.

Pasta de dinti

Putini stiu ca pasta de dinti poate fi folosita pentru curatarea multor urme de murdarie. De asemenea, aceasta poate repara foarte bine si zgarieturile fine. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici putina pasta de dinti nediluata pe lentile, apoi freaca suprafata acestora cu un disc de bumbac sau cu vata. Foloseste miscari circulare, apoi clateste lentilele cu apa rece.

Pasta de dinti simpla este un excelent produs pentru curatarea urmelor de murdarie, dar si pentru repararea zgarieturilor fine. Aplica pe fiecare lentila o cantitate mica de pasta de dinti nediluata, apoi freaca pasta pe suprafata lentilelor cu un tampon de vata, folosind miscari circulare. La final, clateste lentilele bine cu apa rece.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img