vineri, 19 aprilie, 2024

Tichetele Rabla 2019 se dau doar pentru masini cu ITP valabil

Distribuie:

Publicat:

Reguli noi sunt pregatite pentru programul Rabla din acest an. Cei care vor dori sa isi caseze autoturismele ar trebui sa mearga cu ele mai intai la service-uri, pentru ITP. Asta desi pregatirea rablei pentru inspectia tehnica periodica ar putea costa cat jumatate din valoarea voucherului.

Romanii care intentioneaza sa caseze o masina mai veche de 8 ani vor trebui sa se asigure ca autoturismele trec inspectia tehnica periodica. Doar asa ar putea obtine voucherul in acest an. Schimbarile nu au intrat inca in vigoare si urmeaza sa fie analizate in urmatoarele saptamani.

Pana acum era suficient ca masinile sa ajunga pe roti in curtea centrelor remat. Despre ITP inainte de casare s-a vorbit si anul trecut, dar aceasta prevedere a fost scoasa din lege in ultimul moment, pe motiv ca nu a existat o dezbatere publica in acest sens.

Nu doar inspectia tehnica periodica va fi obligatorie. Cei care vor dori sa isi cumpere un autoturism nou prin programul rabla trebuie sa faca dovada ca au toate taxele platite la stat si ca locuiesc in Romania. Anul trecut bugetul alocat de Ministerul Mediului a depasit 330 de milioane de lei. Prima de casare se va mentine si anul acesta la 6500 de lei, la care se adauga 1700 de lei pentru autoturismele hibride.

Anul 2018 a fost prosper pentru programul rabla. Peste 30 de mii de maini cumparate de persoanele fiyivce si peste 72 de autovehicule au ajuns in curtile socientatilor comerciale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img