vineri, 19 aprilie, 2024

Tigarete de contrabanda,descoperite in P.T.F. Albita

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit aproximativ 8.000 tigarete de provenienta R. Moldova, pe care cinci cetateni incercau sa le introduca ilegal in tara ascunse in autovehicule sau bagajele personale.

* In data de 14 februarie, in jurul orei 15.30, la P.T.F. Albita/ judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Constantin B., in varsta de 43 de ani, conducand un autoturism inmatriculat in Romania.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 1.360 tigarete, cu timbru de acciza R.Moldova.

* In ziua de 12 februarie, in jurul orei 17.00, politisti de frontiera din cadrul compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritoriual al Politiei de Frontiera Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de  serviciu, au oprit in trafic pe raza localitatii Cretesti, pentru un control de rutina, o autoutilitara marca Mercedes, condusa de D.A., barbat cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 48 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului si persoanei, lucratorii nostri au descoperit ascunse in portbagajul autovehicului, 4.000 de tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

Fata de cele constatate, soferul masinii a declarat ca a achizitionat tigarile in vederea obtinerii unui profit din revanzarea lor pe teritoriul Romaniei.

Avand in vedere cele constatate, mijlocul de transport, persoana si bunurile au fost conduse in P.P.F. Albita fiind preluate de lucratorii Biroului Vamal Albita pentru aplicarea masurilor legale.

*Alte trei persoane, doi cetateni din R. Moldova si un portughez au fost depistate la controlul de frontiera incercand sa introduca in tara 2.620 tigarete de provenienta R. Moldova, ascunse in bagajele personale, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera.

In toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luata masura confiscarii tigarilor in valoare de aproximativ 1.800 lei si sanctionarea contraventionala a persoanelor cu amenda de 5000 lei .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img