joi, 28 martie, 2024

Timbrul de mediu ar putea fi inclus in pretul carburantilor

Distribuie:

Publicat:

In prezent, la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor s-a constituit un grup de lucru format din specialisti din cadrul ministerului si Administratiei Fondului pentru Mediu care lucreaza la o propunere legislativa de modificare a legislatiei privind timbrul de mediu, a declarat noul presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Istvan Jakab.

“Luam in considerare toate propunerile care apar la Parlament, dar incercam sa venim cu varianta noastra. Din punctul meu de vedere, timbrul de mediu asa cum este la ora actuala este in regula. Nu a fost declarat neconform cu legislatia Uniunii Europene, dar va trebui sa regandim in perspectiva aceluiasi principiu: Poluatorul plateste. In Parlament exista mai multe variante: sa se tranforme in rovinieta sau sa fie un fel de impozit anual, sau o alta varianta in care o taxa de poluare sa fie inclusa in pretul carburantului si pana la desfiintarea completa a timbrului de mediu. Sper ca, in perioada urmatoare, ministerul sa vina cu o propunere pe care sa o prezentam in Parlament, dar momentan, ramanem cu actualul timbru de mediu”, a spus seful AFM.

In perioada 1 ianuarie — 31 martie 2016, suma colectata la Fondul pentru mediu din taxa de timbru pentru autovehicule este in valoare de 168 milioane lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img