vineri, 26 aprilie, 2024

Tot ce ai nevoie pentru încălzirea în pardoseală, de la Shop Einstal

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multe persoane renunță la instalarea radiatoarelor în casă. În primul rând din cauza esteticului, fiindcă un calorifer nu se va potrivi în locuințe în care s-a investit timp, bani și energie pentru a obține un design modern. În plus, spațiul care trebuia alocat caloriferelor poate fi utilizat în alte moduri, de aceea încălzirea în pardoseală, invizibilă, a devenit din ce în ce mai apreciată. În al doilea rând, există și alte diferențe majore între cele două, încălzirea în pardoseală fiind o variantă mai bună. Confortul adus de încălzirea în pardoseală este sporit față de încălzirea prin calorifere. La Shop Einstal regăsești toate componentele necesare pentru a-ți face singur sistemul ce îți va încălzi casa.

Ce ai nevoie pentru un sistem complet

În ansamblu, încălzirea în pardoseală este formată din mai multe elemente esențiale. Stratul izolator, ce poate fi realizat din polistiren expandat. Modul de fixare a tubulaturii ce transportă apa caldă depinde de tipul plăcilor izolante folosite. Regăsești la Shop Einstal panou izolant din polistiren expandat cu nuturi, ce ajută la o instalare mai ușoară a tubului de pex. Aceste panouri sunt rezistente la compresiune și temperaturi înalte datorită filmului din plastic turnat peste ele.

Evident, tuburile sunt necesare pentru a realiza sistemul de încălzire și se poate opta pentru diferite lungimi. O să ai nevoie de un grup de încălzire în pardoseală, ce va menține temperatura la un nivel presetat. Fără acest grup, încălzirea în pardoseală nu ar funcționa. Agentul termic furnizat de centrală este injectat prin căile de transmitere, pentru a menține temperatura constantă setată prin unitatea de reglaj. Plasa metalică sudată are rolul de a arma șapa de beton și repartizarea cât mai uniformă a temperaturii apei pe suprafața pardoselii. Un centru de comandă ce controlează mai multe zone de încălzire din casă este ideal de instalat. Se pot racorda la el mai multe termostate și permite gestionarea temperaturii în diferite zone. Toate acestea și multe alte componente se pot regăsi în cadrul site-ului shop-einstal.ro.

De ce să treci la încălzirea prin pardoseală

Principalul motiv ar fi economia financiară. Un astfel de sistem este cu 25%-30% mai eficient decât încălzirea clasică prin calorifere. În timp ce caloriferele încălzesc aerul din jurul lor, durata de încălzire a camerei crescând, încălzirea prin pardoseală oferă confort termic în orice moment, căldura fiind distribuită uniform, de jos în sus. Cei care au gresie recurg la purtarea papucilor, datorită frigului resimțit. Încălzirea prin pardoseală îți permite să mergi desculț, ce este dovedit a fi benefic sănătății picioarelor, circulației, dar și sistemului osos.

Confortul este un alt motiv important, fiindcă acest sistem aduce beneficii pe tot parcursul anului. Se poate folosi iarna pentru încălzire, dar și vara pentru răcirea necesară. Un alt avantaj important este economia de spațiu și păstrarea design-ului din locuință. Caloriferele sunt destul de mari și nu au mereu un aspect ce sunt pe placul oamenilor. În spațiul economisit ce trebuia să le fie destinat, poți pune mai multă mobilă.

Intră pe shop-einstal.ro și alege toate cele necesare pentru a construi un sistem de încălzire prin pardoseală calitativ și rezistent.

Contact:

0766 261 389

0766 261 392

0786 124 777

office@einstal.ro

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img