vineri, 29 martie, 2024

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dintilor

Distribuie:

Publicat:

O dantura sanatoasa arata si mai bine insotita de niste dinti albistralucitori. Si cum alimentele pe care le mancam nu ne usureaza prea mult sarcina, ba chiar ne dau mare bataie de cap prin efectele pe care le lasa asupra dintilor, ce putem face? O modalitate eficienta la care ne gandim este tratamentul de albire. Insa inainte de a da fuga la clinica stomatologica trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante. 

Intreaba-l pe medicul dentist despre efectele reale ale albirii

Albirea dintilor este cu adevarat eficienta si vizibila considerabil, in special daca ai probleme cu petele aparute in urma consumului de cafea, de ceai si a fumatului. Insa aceste efecte nu sunt intotdeauna garantate. Acest lucru este probabil in cazul petelor aparute in urma unui tratament medicamentos, care presupune luarea de antibiotice, tetraciclina, sau un aport ridicat de fluor in timpul copilariei. Mai mult, daca ai coroane puse, albirea poate duce la un colorit diferit al dintilor. Este recomandat sa vorbesti cu stomatologul si sa-i pui toate aceste intrebari. Astfel te asiguri ca albirea dintilor iti va face mai degraba un bine si nu un rau.

Gandeste-te de doua ori inainte de a te hotara

Potrivit unui studiu realizat de CBS, nu toate centrele stomatologice sunt potrivite pentru a face acest tratament. Nu toate cabinetele sunt echipate cu aparatura corespunzatoare, ceea ce duce la imposibilitatea unui control eficient, iar probleme precum gingivita nedescoperita, prin albire duce la o deteriorare si mai puternica a danturii.

3 tratamente naturiste pentru albirea dintilor

Nu abuza

Daca te-ai obisnuit sa iti albesti dintii la fel de des cum mergi la coafor, este recomandat sa te opresti o perioada. Mai mult, ar trebui sa apelezi la acest tratament mai rar, deoarece iti poate distruge smaltul dintilor, care are rolul de a-ti proteja dintii si de a-i face mai puternici.

Nu este un procedeu lipsit de dureri

Procedeul de albire a dintilor are ca efecte iritarea gingiilor si cresterea sensibilitatii dintilor. In proportie de 10% din persoanele care isi albesc dintii se confrunta cu dureri. Chiar daca sunt de scurta durata, sunt destul de neplacute si pot fi evitate. Inainte de tratament poti incerca sa folosesti o pasta de dinti care reduce sensibilitatea dintilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img