miercuri, 24 aprilie, 2024

Tot ce trebuie sa stii despre uleiul de cocos

Distribuie:

Publicat:

Nu poti sa te uiti pe Instagram sau Pinterest fara sa gasesti o poza cu ulei de cocos. Miroase genial (gandeste-te la piña colada, dar fara mahmureala), iti hidrateaza pielea si parul, iar uleiul de cocos joaca un rol major si in retetele pentru cele mai apetisante deserturi. Dar te-ai intrebat vreodata cat de benefic este uleiul de cocos pentru rutina ta de infrumusetare zilnica? Iata tot ce trebuie sa stii. Acest lucru este evident, insa trebuie sa stii ca uleiul de cocos este extras din pulpa nucilor de cocos. Este uscat si apoi presat la rece pentru a extrage un ulei foarte hranitor care poate fi folosit la hidratarea fetei, netezirea parului si oferirea de acizi grasi esentiali corpului nostru.

Sunt cu siguranta mult mai multe decat putem noi numara. Dar cel mai important este ca uleiul de cocos este plin de acizi grasi care au o multime de beneficii pentru sanatatea noastra, cum ar fi intarirea sistemului nostru imunitar si prevenirea bolilor de inima, potrivit cercetatorilor britanici. De asemenea calmeaza inflamatiile si are proprietati antibacteriene.

Cum il folosim?

Foloseste-l ca balsam, de fiecare data cand parul tau are nevoie de hidratare in profunzime, uita de mastile de par costisitoare si foloseste uleiul de cocos. Foloseste una sau doua lingurite de ulei si maseaza scalpul, rasucind parul pana la varfuri, dupa care fa un coc de tip ballerina. Lasa produsul in par cat de mult poti, dupa care spala-l cu sampon, ca de obicei. Utilizeaza-l ca un demachiant: Aplica-l pe fata pentru a indeparta praful si machiajul, dupa care pune putin ulei de cocos pe o discheta demachianta si curata chiar si mascara waterproof.
 
Foloseste-l ca pasta de dinti: Avand proprietati anitbacteriene si antifungice, uleiul de cocos ucide bacteriile, improspateaza respiratia si albeste dintii. Vrei cu adevarat dinti mai albi? Foloseste o pasta facuta dintr-o parte de ulei de cocos si o parte de bicarbonat de sodiu. Pe langa toate aceste beneficii pentru rutina ta de infrumusetare zilnica, uleiul de cocos mai poate fi folosit si pentru o serie de lucruri care iti vor usura activitatile zilnice precum: curatarea gentilor de piele, dezlipirea diferitelor urme de reziduuri ramase pe sticle, curatarea ruginei formate pe diferite suprafete, indulcirea cafelei sau curatarea mobilei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img