joi, 25 aprilie, 2024

Tot mai multe vasluience solicită ordin de protecţie împotriva soţilor care le agresează. Număr record în ultimele zile

Distribuie:

Publicat:

Aproape în fiecare zi, la Vaslui o femeie se adresează instanţei pentru a cere ordin de protecţie împoriva partenerilor agresivi, a fiilor sau chiar a nepoţilor. 

Din 2012, anul în care instanţele au început emiterea ordinelor de protecţie pentru victimelor violenţei domestice, numărul persoanelor care se adresează instanţelor pentru a solicita apărare a crescut constant. 

În Vaslui peste 1.000 de persoane, majoritatea femei, au solicitat ordine de protecţie, însă numărul, afirmă specialiştii, este departe de a reflecta realitatea privind incidenţa violenţei domestice. Multe dintre femei nici măcar nu încearcă să apeleze la instanţă fie de frica agresorilor, fie de ruşine, fie pentru că nu cunosc prevederile legislative. Cele mai multe femei care cer ordine de protecţie sunt din zona Bârladului.

Din totalul celor peste 1.000 de solicitări de ordine de protecţie, înregistrate la cele trei instanţe din judeţ, 516 sunt de la Bârlad, iar de la începutul anului în curs s-au înregistrat tot atâtea cereri cât întreg anul 2012. În ultimele zile fiind înregistrate 11 astfel de cereri. Majoritatea solicitărilor sunt făcute de soţii agresate de soţi. 

Citeste mai mult: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img