vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu, atac DUR la adresa lui Kovesi si Augustin Lazar: “Mint cu nerusinare!”

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, in aceasta seara, la B1 Tv ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, „mint cu nerusinare” in presa internationala despre tara lor.

„(…) Mesajul  a fost unul singur. Ticalosii de politicieni din Romania vor sa puna capat luptei anticoruptie, dar noi nu ne lasam, ne vom bate pana la urma. Si ultimul mesaj, pericolul nu a trecut pentru ca OUG13 s-a dus in Parlament, cum spune doamna procuror sef DNA in The Guardian.

Nu este in regula pentru ca acesti oameni mint cu nerusinare in presa internationala despre tara lor. Nimeni nu contesta greseala Guvernului si eu sunt unul dintre cei care sustin ca Guvernul Grindeanu si-a terminat mandatul, trebuie sa plece. Dar este incredibil cum procurorul general si procurorul sef DNA nu spun in presa internationala ca ceea ce vrea sa faca politicul este legat de publicatii constitutionale. Adica, aceste coduri trebuiesc modificate, pentru ca au peste 50 de decizii ale CCR care modifica sau constata elemente de neconstitutionalitate in articolele din Codul penal si Codul de procedura penala. Tot oamenii astia, ma refer la procurorul general si procurorul sef DNA, nu spun in presa internationala ca, daca tot se umbla pe Codul penal, datorita deciziilor CCR este momentul sa fie introdusa in continutul codurilor si Directiva 343 a UE, care are termen de implementare in legislatia nationala pana la 1 aprilie anul viitor.”, a declarat Traian Basescu, la B1 Tv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img