vineri, 26 aprilie, 2024

Traian, un chirurg român stabilit în Franța, și-a găsit sfârșitul într-un accident teribil cu bicicleta: „Un doctor foarte devotat”

Distribuie:

Publicat:

Traian Savu a fost un chirurg român de excepție Medicul era stabilit în Franța, unde și-a găsit și sfârșitul. Acesta a murit într-un accident teribil de bicicletă. Vehiculul său a rămas blocat într-o șină de tramvai, iar doctorul a fost proiectat pe carosabil izbindu-se cu capul de asfalt.

Traian Savu, un chirurg român, mort în Franța

Medicul era din Pitești, însă se stabilise de multă vreme în Franța. Traian Savu mergea, la sfârșitul săptămânii trecute, cu bicicleta spre gara Saint-Roch din Montpellier, de unde voia să ia trenul pentru a merge la Spitalul Universitar din Nîmes. Acolo era chirurg specializat în chirurgie plastică.

Nenorocirea a făcut ca, la un moment dat, după ce depășise un alt biciclist, una dintre roțile bicicletei sale s-a blocat într-o șină de tramvai. A avut loc un impact puternic, în urma căruia, medicul a fost proiectat pe carosabil între platforma stației de tramvai și trotuar, izbindu-se cu capul de asfalt. Din nefericire, Traian nu purta cască de protecție, iar accidentul a fost unul grav.

Doctorul a decedat, la scurt timp după impact, în ciuda faptului că o ambulanță a sosit rapid la fața locului. În ultimii ani, în stația de tramvai din Montpellier, unde a murit Traian Savu, au avut loc mai multe accidente grave cu cicliști. Medicul român a lăsata în urmă o soție îndoliată și doi copii în vârstă de doi ani și respectiv trei luni.

Traian Savu era absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara în anul 2003. După ce a absolvit, acesta a lucrat în Canada mai mulți ani, iar în ianuarie 2017 a revenit în România, fiind chirurg plastician timp de un an și patru luni. S-a mutat în Franța, în mai 2018, unde era un chirurg foarte apreciat în mai multe centre medicale și spitale din Lyon, Montpellier și Argenteuil. „Traian Savu era un doctor foarte devotat și pasionat de chirurgia plastică. Am petrecut sute de ore împreună având grijă de bolnavi, de marii arși și salvând vieți. Era un chirurg foarte apreciat”, le-a spus doctorul Farid Bekara jurnaliștilor francezi de la cotidianul Midi Libre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img