vineri, 19 aprilie, 2024

Tratamente externe din flori de tei

Distribuie:

Publicat:

Insomnie, agitatie la bebelusi – unul din cei mai mari fitoterapeuti contemporani, francezul Maurice Messegue, povestea ca prima sa initiere in arta tamaduirii cu plante a primit-o la doar 4 ani, cand tatal sau il imbaia cu flori de tei. Sub influenta acestei bai, starea lui de spirit se alchimiza brusc: tensiunile si supararea ii dispareau ca prin farmec si un somn binefacator il cuprindea imediat. Aceasta planta ii inducea vise atat de frumoase si de intense, incat le-a tinut minte toata viata. in aceste vise vedea „zane-flori”, a caror prezenta il facea fericit. si in medicina noastra populara baile cu flori de tei erau folosite pentru a linisti somnul celor mici, dar si pentru tratarea cu succes a tusei convulsive.

Cosmaruri, tulburari de somn – Se umple o fata de perna cu flori de tei uscate si se foloseste in locul pernei, in timpul somnului. Este un tratament de medicina populara cu o eficienta incredibila, desi mecanismele biologice prin care actioneaza sunt inca inexplicabile. In antichitate se faceau bai de tei pentru a destinde trupul si spiritul. Baile cu ceai din flori de tei sunt cunoscute pentru calmarea oboselii nervoase, insomniei si anxietatii. Fac minuni in cazul copiilor iritabili sau hiperactivi. Prepararea ceaiului pentru bai: se prepara mai intai o infuzie cu o cana si jumatate de flori intr-un litru de apa. Se filtreaza si se adauga infuzia in apa de baie.
Pentru ingrijirea pielii: ceaiul din flori de tei proaspat preparat poate fi folosit ca si lotiune pentru ten. Ceaiul de tei ajuta la regenerarea pielii. Deoarece florile de tei ajuta la reducerea inflamatiilor, ceaiul de tei este un remediu excelent pentru ochii umflati.

Compresa din infuzie de flori de tei amestecate cu albastrele se va pastra pe pleoape timp de aproximativ 10-15 minute, inainte de culcare pentru a se reduce cearcanele de sub ochi. Administrat in doze normale, niciun studiu facut pana acum nu a pus in evidenta vreo forma de toxicitate a teiului, nici macar asupra femeilor care alapteaza sau a celor insarcinate. Consumul excesiv al ceaiului de tei poate favoriza unele disfunctionalitati ale inimii, mai ales la persoanele cardiace, motiv pentru care acestora li interzice consumul acestui tip de ceai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img