joi, 28 martie, 2024

Tratamente naturale cu hamei: pulberea stimuleaza digestia, vindeca reumatismul, elimina balonarile

Distribuie:

Publicat:

Pulberea din conuri de hamei uscate stimuleaza digestia, combate indigestiile, vindeca reumatismul, elimina balonarile si trataeaza guta. Se va administra inaintea unei mese principale, un varf de cutit de pulbere cu 50-100 ml de apa.
Perna din conuri de hamei trateaza nevrozele, excitatiile sexuale anormale, insomniile rebele. Astfel, intr-o fata de perna se pun conuri de hamei, dupa care aceasta se va aseza seara, langa nasul pacientului.
Ceaiul preparat din una-doua lingurite de conuri de hamei, maruntite, peste care se toarna 250 ml de apa clocotita, se bea seara cu o jumatate de ora inainte de culcare daca pacientul sufera de tulburari ale somnului.
Pentru a trata acneea se foloseste ceaiul preparat din doua lingurite de conuri, maruntite, oparite cu 250 ml de apa clocotita.
Alte utilizari ale hameiului ca medicamente sunt: decoctul din flori de hamei se va utiliza la tratarea blenoragiei, din florile si frunzele plantei se fac cataplasme impotriva durerilor, flori de hamei adunate toamna se pun sub saltelele celor care sufera de insomnie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img