vineri, 29 martie, 2024

„Trei frati au produsul varstei 12. Cati ani are fiecare daca cel mai mare are ochii verzi?” Intrebarea din cartea de clasa a 2-a care a starnit furia si isteria! Avem raspunsul la testul care a dat tuturor batai de cap, e foarte simplu

Distribuie:

Publicat:

O problema de matematica dintr-un manual de clasa a II-a a starnit sentimente care mai de care mai acide, de la revolta la isterie, in plus, mii de parinti i-au acuzat pe autori si pe profesori ca isi bat pur si simplu joc de elevi.

„Trei frati au produsul varstei 12. Cati ani are fiecare daca cel mai mare are ochii verzi?” – aceasta este problema care a declansat o adevarata isterie in spatiul virtual, unde mii de parinti s-au declarat scandalizati de felul in care a fost scrisa intrebarea, in timp ce altii au explicat ca formularea este foarte clara.

„Cel mai mare are ochii verzi – este un indiciu, sunt 2 gemeni si un frate mai mare. 2X2X3=12”, „Daca sunt gemeni doi dintre ei, poate sa fie si 1x1x12… Problema e facuta sa puna mintea copiilor la gandire si logic, nu numai matematic… Si totul tine de a cunoaste semnificatia cuvantului produs in acest context. Acolo multi gafeaza”, „Intrebarea e corecta! Faza cu ochii verzi e sa ne duca in eroare! Cel mai mare are 4 ani” si „Oameni buni! Este manual clasa a II-a. Totusi sa nu uitam ca sunt inca copii de 8 ani. Cum sa se mai duca la scoala, daca ii baga in ceata de la inceput?” – au fost cateva dintre reactiile parintilor, potrivit spynews.ro.

Concluzia generala, acolo unde s-a reusit sa se ajunga la una, a fost aceea ca „ochii verzi” sunt pusi acolo pentru a deruta elevul si pentru a-i testa logica, insa parintii au spus si ca acest procedeu de logica este mult prea complex pentru un copil de 8 ani.

Daca lasam de-o parte „ochii verzi”, rezolvarea este aceasta:
1 × 2 × 6 = 12 sau 1 x 3 x 4 = 12

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img