joi, 28 martie, 2024

Tribunalul Bucuresti da peste cap planurile primarului general, Gabriela Firea! La asta nu s-ar fi asteptat

Distribuie:

Publicat:

Nicușor Dan a anunțat că Tribunalul București a luat decizia de a-i da peste cap planurile Gabrielei Firea.  

Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de primarul general, Gabriela Firea, pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45 zonă cunoscută ca „grădinile Versailles ale Bucureştiului”, a anunţat vineri deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei.

Într-o declaraţie de presă susţinută în faţa spaţiului respectiv, pe care a fost demarată deja construirea unui corp de clădire, Nicuşor Dan a precizat că acesta este al 166-lea proces câştigat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în chestiuni de urbanism, construcţii, protecţia mediului sau protecţia patrimoniului.

„Terenul este parte din zona construită protejată Averescu. Pe el se află două clădiri interbelice, construite în anii 1920-1930, şi o grădină, cunoscută ca ‘Grădinile Versailles ale Bucureştiului’, o copie în miniatură a Grădinilor Versailles. S-a emis o autorizaţie de construire, deşi terenul era încadrat în mod evident ca spaţiu verde în planul urbanistic zonal de zone protejate. S-a emis o autorizaţie de construire în 2017 de către primarul Firea, care prevedea construirea a trei corpuri de blocuri”, a adăugat deputatul de Bucureşti.

El a afirmat că prin decizia Tribunalului Bucureşti, pronunţată în urma unui demers al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi al Fundaţiei Eco Civica, a fost suspendată executarea autorizaţiei de construire. Sentinţa de pe 30 decembrie poate fi atacată cu recurs, dar este executorie, astfel încât beneficiarii autorizaţiei trebuie să oprească lucrările. Nicuşor Dan a menţionat că proprietarul terenului este Lucia Cherecheş.

„Încă din 2017, când s-a emis autorizaţia, erau pe rol deja două procese, unul pentru planul urbanistic de detaliu şi unul pentru acordul de mediu, pentru acelaşi proiect. Primăria cunoştea toate motivele de nelegalitate ale proiectului. Deci, a fost un gest absolut iresponsabil prin care s-a dat această autorizaţie, în urma căreia proprietarul a şi defrişat terenul”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img