vineri, 29 martie, 2024

Tribunalul Vaslui prea indulgent cu mamele care-si omoara copiii

Distribuie:

Publicat:

Cazul tinerei de 29 de ani din localitatea vasluiana Serbotesti a intrat in atentia Curtii de Apel Iasi, care a desfiintat sentinta Judecatoriei Vaslui, dupa ce au condamnat-o pe tanara mama la doar un an de inchisoare cu suspendare dupa ce aceasta si-a omorat copilul nou-nascut.

Ana Maria Surliac a fost trimisa in judecata sub savarsirea infractiunii de “uciderea ori vatamarea nou-nascutului savarsiata de mama”, lucru care in iunie 2015 a atras cu sine condamnarea de catre Judecatoria Vaslui la un an de inchisoare cu suspendare, dar si un termen de trei de de supraveghere.

Procurorii si aparatorul femeii au contestat sentinta iar la judecarea apelului la Curtea de Apel Iasi, magistratii au gasit gresita incadrarea faptelor si au dispus rejudecarea dosarului cu o alta incadrare juridica.

“Dispune schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de ucidere a nou-nascutului savarsita de catre mama, pentru care inculpata Surliac Ana-Maria a fost trimisa in judecata prin rechizitoriul nr. 386/P/2013 din 20.02,2015 al Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, in infractiunea de omor deosebit de grav si infractiunea de profanare de morminte. Trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Vaslui”,  se arata in hotararea pronuntata marti, 22 martie, de Curtea de Apel Iasi.

Ana Maria Surliac, pe vremea cand avea doar 26 de ani, a recurs la un scenariu demn de un film de thriller.  Dupa ce a nascut a incendiat trupul bebelusului chiar langa casa, pentru a se descotorosi de el deoarece sotul o suspecta ca nefiind conceput cu el.

Ea le-a recunoscut anchetatorilor ca imediat dupa  nastere l-a infasurat pe nou-nascut intr-un cearceaf, dupa care l-a abandonat intr-una din camerele locuintei. A doua zi, in zori, i-a dat foc langa casa, ulterior aruncand cadavrul carbonizat in latrina din curtea casei.

Sentinta data de Judecatoria Vaslui a fost cea mai blanda sentinta intr-un dosar de pruncucidere.
Tot in 2015, o alta tanara, dintr-o localitate din apropiere de municipiul Husi, a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu executare dupa ce si-a ucis bebelusul dupa nastere. Condamnarea a fost pronuntata tot de Curtea de Apel Iasi, dupa ce, initial, Tribunalul Vaslui a dispus ca pedeapsa sa fie cu suspendare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img