joi, 28 martie, 2024

Trump susţine că nu au fost folosiţi bani de campanie în afacerea Stormy Daniels

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat joi că acordul de confidenţialitate împotriva actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels este "pe deplin în vigoare" şi va fi folosit împotriva acesteia pentru că a susţinut că a avut o aventură cu el, adăugând totodată că nu au fost folosiţi bani de campanie în această afacere, relatează dpa, Reuters şi AFP.

Într-o serie de postări pe Twitter, liderul de la Casa Albă a confirmat afirmaţiile recente ale avocaţilor săi conform cărora banii pentru ca Stormy Daniels să păstreze tăcerea şi să nu facă "acuzaţii false şi cu caracter de şantaj" în legătură cu o presupusă aventură cu el au fost plătiţi prin intermediul avocatului lui Trump, Michael Cohen, dar că aceştia nu au provenit din campania sa politică.

"Banii de campanie sau contribuţiile de campanie nu au avut niciun rol în această tranzacţie", a scris Trump pe Twitter.

Folosirea de fonduri de campanie în astfel de scopuri ar însemna o încălcare a legislaţiei din SUA.

"Astfel de acorduri sunt foarte des întâlnite în rândul celebrităţilor şi oamenilor bogaţi. În acest caz, (acordul) este pe deplin în vigoare şi va fi folosit în procesul de despăgubiri împotriva doamnei Clifford", a mai scris el.

Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a spus că este împiedicată să vorbească despre o presupusă aventură cu preşedintele din cauza respectivului acord, semnat în octombrie 2016 în schimbul a 130.000 de dolari, şi a deschis un proces pentru a obţine anularea înţelegerii. Ea a mai deschis un alt proces împotriva lui Trump, pentru defăimare.

Actriţa a afirmat că în 2006-2007 a avut o relaţie cu Trump, care era deja căsătorit atunci cu actuala sa soţie, Melania.

Comentariile lui Trump vin după ce fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, care s-a alăturat luna trecută echipei de avocaţi a lui Trump, a spus miercuri că liderul de la Casa Albă i-ar fi returnat lui Cohen cei 130.000 de dolari care i-ar fi fost plătiţi lui Stormy Daniels.

Trump a declarat luna trecută că nu a ştiut de nicio astfel de plată către actriţa de filme pentru adulţi sau de sursa banilor.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img