joi, 28 martie, 2024

Tu cum gatesti fasolea? Iata reteta de fasole batuta, in stil moldoveneasc

Distribuie:

Publicat:

Fasole batuta, reteta moldoveneasca. Daca nu mai stii ce sa gatesti si nu ai nici prea mult timp la dispozitie, reteta de fasole batuta, in stil moldovenesc, este perfecta.

Fasole batuta, reteta moldoveneasca.

Ingrediente:

Jumatate de kg de fasole uscata

4-5 cepe mari

4 linguri ulei

Jumatate de capatana de usturoi

2 linguri pasta de tomate

Sare

Piper

Fasole batuta, reteta moldoveneasca.

Mod de preparare

 Fasole batuta, reteta moldoveneasca. Fasolea se pune la inmuiat in apa calduta cu cateva ore inainte de preparare. Se scurge bine de apa si se acopera cu apa rece. Se lasa la fiert, iar dupa primul clocot se ia de pe foc, se scurge de apa si se acopera iar cu apa, scrie clickpoftabuna.ro. De data aceasta, apa sa fie fierbinte. Se lasa sa clocoteasca, apoi se repeta operatiunea. Se poate pune un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Acesta ajuta la fierberea si inmuierea fasolei.

Fasole batuta, reteta moldoveneasca. In ultima apa in care se pune, se lasa la foc mic, sa fiarba. Dupa ce a fiert bine, se scurge de apa si se da prin strecuratoare sau se paseaza la blender. Ceapa se taie felii subtiri si se pune la calit. Cand s-a calit, se pune si pasta de tomate si se amesteca bine.

Fasole batuta, reteta moldoveneasca. Jumatate din cantitate si usturoiul pisat se freaca bine cu fasolea pasata, pana se umfla si se omogenizeze. Nu scurgeti ceapa de ulei, acesta va face fasolea mai pufoasa. Se adauga sare si piper, dupa gust, si se pune intr-un vas, care se acopera cu cealalta jumatate de ceapa calita cu bulion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img