News Flash:

Tudor Ciuhodaru: "Donarea de sange, moment electoral pentru ministrii lui Ponta. S-au facut ca doneaza"

27 August 2014
1756 Vizualizari | 1 Comentarii
In plina criza a sangelui, ministrii se fac ca doneaza sange. A doua zi dupa apelul Ministerului Sanatatii, cinci ministri au mers la CTS Bucuresti pentru a putea spune ca au donat sange. In realitate, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine Bucuresti, medicul Doina Gosa, a confirmat ca unul dintre ministri nu a mers pana la capat cu donarea, iar de la ceilalti trei nu s-a recoltat suficient sange pentru a fi folosit. Dupa recoltare, cei patru ministri au ascuns presei situatia reala si s-au laudat cu gestul lor. Gestul ministrilor a fost dur criticat de presa si alti politiceni, printre care se regaseste si deputatul si medicul iesean Tudor Ciuhodaru.

"Conform legilor in vigoare, donarea de sange se poate face doar la centrul regional de transfuzii sanguine din judetul tau. Programul de prezentare la fisierul centrului: 7:00 - 13:00, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale. In cazul sesiunilor de colecta mobila, locatiile stabilite vor fi anuntate in mass media locala sau nationala. Directorul Institutului National de Transfuzie Sanguina, doctor Andrei Rosin, prezent la actiune, a recunoscut ca pentru ca cei cinci ministri sa poata realiza spectacolul electoral la ore de maxima audienta a fost incalcat si regulamentul Centrului de Transfuzii chiar daca "dupa donare, ministrii erau destul de verzi la fata, pentru ca venisera foarte tarziu. Nu se doneaza la ora trei dupa amiaza. Programul de donare nu e degeaba de la ora 7 dimineata".

Pentru ca premierul sa poata dona la televizor nu a contat ca regulamentul prevede ca acest lucru este posibil doar la centrul regional de transfuzii din judetul in care ai domiciliu. Solicit public clarificari din partea celor implicati pentru ca, daca o astfel de situatie se confirma, singura solutie este demisia. Ar mai avea un motiv suplimentar. Acutizarea crizei sangelui li se datoreaza. Coruptia de la Slobozia, sange dat pe bani pentru politicieni, precum si masurile birocratice privind destinatia sangelui donat au scazut numarul donatorilor la jumatate. Reamintesc ca sangele poate fi conservat doar o singura luna. Probabil peste o luna se va face un nou apel si o noua parada, dar se vor uita motivele reale ce au dus prabusirea numarului de donatori si acutizarea crizei din sistem", spune medicul iesean.

tudor ciuhodaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014270 (s)