vineri, 29 martie, 2024

Tudorel Toader ar putea fi demis din fruntea ministerului Justitiei! Decizia va fi luata in Comitetului Executiv al PSD

Distribuie:

Publicat:

Soarta lui Tudorel Toader in Guvernul Dancila ar putea fi pecetluita. In ciuda asigurarilor date de Liviu Dragnea ca Toader nu va fi remaniat, sunt tot mai multe voci in PSD care cer demiterea ministrului Justitiei pentru modul in care a gestionat revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. O decizie in privinta lui Tudorel Toader va fi luata la inceputul saptamanii viitoare.

Pentru prima oara dupa multe dezbateri, la audierile de la CSM referitoare la revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de sefa a DNA, ministrul Tudorel Toader a aratat ca intelege impactul social al justitiei in viata oamenilor, a aratat ca intelege perfect cat este de important ca justitia sa functioneze bine.

Este printre cei putini din tara asta care-si dau seama ca efectele nocive ale unei justitii care nu este foarte bine pusa la punct pot fi devastatoare pentru tara. La dezbaterile de marti, ministrul justitiei a dovedit inca o data, daca mai era nevoie ca este un profesionist.  A dovedit cat de grav este ca lumea sa perceapa justitia ca fiind abuziva si inechitabila. De altfel, multi oameni percep la acest moment justitia ca fiind cel mai mare rau al Romaniei. Faptul ca justitia este abuziva face ca tot comportamentul social al oamenilor sa fie altfel decat cel normal. Nu trebuie uitat faptul ca in anul 2017 s-au inregistrat 130 de achitari, in dosarele intrumentate de procurorii DNA. Vorbim aici de sute de oameni distrusi de dosarele abuzive facute de DNA, daca luam in seama ca fie inculpat in aceste dosare are familie.  Vorbim aici de afaceri profitabile distruse din cauza abuzurilor facute de unii procurori de la DNA. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img