joi, 25 aprilie, 2024

Tudorel Toader il umileste pe Augustin Lazar: ‘M-a ajutat prin lipsa de cunoastere’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justiţiei îl pune la colţ pe procurorul general, despre care spune că dă dovadă de lipsă de cunoaştere şi de inabilitate în gestionarea situaţiei generate de solicitarea de revocare.

Întrebat la Antena 3 de ce Augustin Lazăr se zbate pentru a-şi păstra funcţii, Tudorel Toader a răspuns: "E o chestiune de structură personală, de prestigiu, de orgoliu, nu am de unde să ştiu dacă sunt şi interese care îl fac să rămână în funcţie. Nu cred că dânsul crede că motivele invocate în raport nu sunt de natură să ducă la revocare.

Procurorul general m-a ajutat de multe ori prin lipsa de cunoaştere şi unele inabilităţi de care a dat dovadă. M-a ajutat şi cu sesizarea asta ba la Alba Iulia, ba la Curtea de Justiţie a UE. Păi nu ştie că la CJUE sunt alte acte de natură a fi supuse judecătorilor? Raportul ministrului nu e act administrativ, nu e producător de efecte."

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, la finele lunii decembrie, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis şi solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.

Câteva ore mai târziu, Augustin Lazăr a reacţionat, prin intermediul unui comunicat de presă. Procurorul general a spus că solicitarea de revocare anunţată de Tudorel Toader ignoră legea, recomandările instituţiilor europene şi are un conţinut strict politic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img