vineri, 29 martie, 2024

Tudorel Toader: Nu am intrebat-o pe Kovesi daca a fost acasa la Gabriel Oprea

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, ca nu a discutat cu procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie despre dosarul deschis de Parchetul General privind alegerile din 2009, sustinand ca “nu este treaba ministrului sa intrebe pe cineva ce a facut in seara alegerilor”.

“Cat as fi eu de ministru al Justitiei, nu pot sa o intreb pe doamna Kovesi nici la telefon, nici in birou, daca a fost sau nu a fost (acasa la Gabriel Oprea, n.r.). Acolo o intreaba Parchetul care are dosarul deschis, o intreaba comisia, daca va fi functionala si va fi chemata, dar nu este treaba ministrului sa intrebe pe cineva ce a facut in seara alegerilor”, a sustinut ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Parchetul General a deschis un dosar dupa ce jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol in evz.ro, in care sustinea ca in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei. Dan Andronic scria ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi erau preocupati, in seara alegerilor, de victoria lui Traian Basescu.

“Prin comunicatul din data de 24 aprilie 2017, am adus la cunostinta opiniei publice faptul ca procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 alin. 1 cu aplicarea art. 5 din Codul penal (art. 248 rap. la art. 248 indice 1 din vechiul Cod penal), si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, prev. de art. 391 alin. 3 si 4 din Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal (fost art. 62 alin. 3 si 4 din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, modificata si republicata) in dosarul mentionat anterior. Mentionam ca faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala se prescriu potrivit legii vechi – art. 122 lit. b si c din vechiul Cod penal – in termen de 10 ani, respectiv 8 ani in conformitate cu legea noua – art. 154 alin. 1 lit. c din noul Codul penal”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img