joi, 28 martie, 2024

Tudorel Toader s-a intalnit cu procurorii din CSM. Ministrul a promis ca va renunta la 5 prevederi al OUG 7/ Magistratii continua demersurile pentru abrogare

Distribuie:

Publicat:

Procurorii din CSM au avut o intalnire cu ministrul Justitiei, pe tema OUG 7, a declarat, in sedinta Sectiei, vicepreședintele Consiliului, procurorul Nicolae Solomon.

Acesta a precizat ca in urma discutiilor, Tudorel Toader a spus ca este dispus sa renunte la 5 prevederi din ordonanta.

"Se va reveni la forma anterioară a articolului privind delegările, respectiv că acestea vor fi dispuse de secţia pentru procurori, va renunţa la articolul 54, referitor la posibilitatea ca judecătorii, foşti procurori, să fie numiţi în funcţiile de top din parchet, iar avizul să fie dat de către Secţia pentru procurori. De asemenea, ne-a comunicat că va renunţa la dispoziţiile efectuării la buna reputaţie, precum şi alte două chestiuni, cea referitoare la salarizarea unitară a personalului, precum şi unele corelări tehnice privind Inspecţia Judiciară, fără a face alte intervenţii. Domnul ministru ne-a spus că nu va interveni în privinţa celorlalte articole. I-am comunicat că îngrijorările sistemului judiciar sunt mult mai largi decât cele cuprinse în ordonanţa 7", a spus Solomon.

In sedinta, procurorii au decis insa sa continue demersurile astfel incat sa fie ascultate toate cerintele magistratilor care au iesit in strada sau au intrerupt activitatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img