joi, 28 martie, 2024

TUIASI: Invatamant tehnic de top si studentie de neuitat – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) te asteapta invatamant tehnic de calitate, alaturi de o echipa de profesori deschisi, rabdatori si apropiati de studenti. De la cei tineri si entuziasti la aceia care au format zeci de generatii de-a lungul timpului, profesorii TUIASI sunt pregatiti sa-ti ghideze primii pasi adevarati spre viitorul tau. Indiferent de planurile si aspiratiile tale, fie ca vrei sa devii programator, sa proiectezi masini sau avioane, sa construiesti cladiri impresionante si durabile, sa reamenajezi porturi sau albiile raurilor, sa creezi nanomateriale sau superaliaje metalice, exista un loc pentru tine la cea mai buna universitate tehnica din Moldova, intr-una dintre cele 11 facultati.

Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino”

Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” de la TUIASI este locul unde vei avea posibilitatea, in cei sase ani de studiu, sa-ţi schitezi si construiesti viitorul, in machete, planse si schite. Vei lucra, alaturi de colegii tai, la proiecte care sa te reprezinte, iar dupa ce termini facultatea vei beneficia de o diploma recunoscuta in Uniunea Europeana si de cunostinte care te vor ajuta sa imbini armonios notiunile teoretice cu abilitatile practice.

Pe bancile facultatii vei fi impresionat de frumuseţea  monumentelor celebre ale istoriei arhitecturii, de ingeniozitatea şi profunzimea ideilor prezentate la cursuri, seminarii si in orele de atelier. Aceste cunoştinţe le vei putea folosi in cadrul atelierului de proiectare, pe parcursul tuturor anilor de studenţie. Cursurile de restaurari, design interior si peisagistica te vor indruma sa-ti pliezi viziunile artistice pe cerintele tehnice si realitatile economice de pe piata. In acest sens, vei putea sa studiezi discipline din domenii conexe, precum construcţii si instalaţii, dar si economie, marketing, sociologie si management.

Astfel, la sfarsitul facultatii, nu doar ca vei reusi sa-ti pui ideile in practica, folosind tehnologii moderne de proiectare asistata de calculator, dar vei sti si cum sa te integrezi intr-un colectiv de specialişti in arhitectura şi urbanism. Iar daca vei dori sa lucrezi in administratie, invatamant sau cercetare, cu siguranta vei avea competentele necesare.

Facultatea de Automatica si calculatoare

Cum profesiile de inginer IT sau programator sunt printre cele mai cautate si cele mai bine platite, Facultatea de Automatica si Calculatoare (AC) este un pariu sigur. Si intr-o zi vei avea sansa sa lucrezi chiar la Google sau Microsoft. Pe perioada studentiei poti dobandi competenţe in: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţa artificiala şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizari industriale.

Ca student la AC iti poti gasi un loc de munca chiar din timpul studiilor, sau imediat dupa terminarea facultatii. Facultatea de Automatica si Calculatoare are legaturi stranse cu firme importante ca Microsoft, IBM, Continental, Endava, Capgemini, Pentalog, Freescale Romania, Delphi, Yonder, Ness, Softvision, Thinslices, Amazon, care au angajat sau au primit in practica, de-a lungul timpului, absolventi AC.

Alaturi de Liga Studentilor Facultatii de Automatica si Calculatoare (LSAC), poti participa la cursuri si workshop-uri de programare, te poti intrece in crearea de aplicatii pentru web si pentru desktop, dar si in modelarea circuitelor digitale. De asemenea, te poti relaxa participand la maratoane de filme, jocuri in aer liber sau pe calculator, ori crea sisteme de iluminat de Craciun. LSAC organizeaza concursuri, actiuni si manifestari, printre care cele mai cunoscute sunt Thinking in code, PC Games, IT Marathon.

Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului

Cu o diploma de absolvent al Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului (FICPM) de la TUIASI te poti angaja in industria alimentara, farmaceutica, cosmetica sau chimica (in productie sau in laboratoare de analiza), protectia mediului, dar si in cercetare sau invatamant. De-a lungul studiilor vei invata cum se combina tot felul de substante, vei afla cum se obtin painea, berea, vinul, sapunul, iaurtul sau antibioticele, detergentii, vopselurile, materialele plastice si hartia si vei experimenta diverse reactii in lant. Daca te intereseaza aspectele economice in inginerie sau protectia mediului, dorind sa te implici in evaluari, remedierea si managementul mediului, tot FICPM este locul potrivit pentru tine. Inscrie-te in Asociatia Studentilor Chimisti (CHEMIS) si te poti implica in proiecte sociale, profesionale, de mediu si de imbunatatire si promovare a vietii studentesti la nivel national si international.

Studiile de inginerie chimica, ingineria mediului si inginerie si management au traditie si vizibilitate nationala, facultatea stabilind relatii cu peste 30 de parteneri economici si agentii guvernamentale importante. Astfel, pe parcursul studiilor poti face stagii de practica la institutii precum Agroindustriala Bucium SA, Antibiotice Iasi, ApaVital Iasi, BlueNote Communications, Ceproplast Impex Iasi, Ceramica Iasi, Delphi Iasi, Grupul VelPitar, CET Iasi, Electra, Technosteel LBR, BMT Aerospace, Servunion, Chemical Company Iasi, Salubris Iasi, ApaServ Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi, Green Fiber International, Aper, Rom Trading, Aerostar Bacau, Feromet, Panifcom, Azomures si altele.

Peste 90% dintre absolventii FICPM se angajeaza la institutii prestigioase dupa terminarea facultatii, care recruteaza tineri inca din timpul studentiei. Printre angajatori se numara Antibiotice Iasi, CHIMCOMPLEX Borzesti, Catia V5, POLIPHARMA, Coca Cola HBC, Chemical Company, PPG Industries, Histeresis, Feromet “M”, JobConnect si Ronera Rubber.

Facultatea de Constructii si Instalatii

Facultatea de Constructii si Instalatii (CI) de la TUIASI ocupa primul loc in clasificarea nationala a facultatilor de profil si este singura facultate din Romania dotata cu o platforma seismica. Cu ajutorul acestei platforme poti vedea incercari experimentale pe actiuni si modelele lor la actiunea cutremurelor. Alaturi de noi vei invata sa construiesti cladiri care plutesc pe apa, zgarie-nori, retele de metrouri si poduri care unesc continente.

Activitatile practice se imbina cu expunerea notiunilor teoretice si cu prezentarea celor mai actuale materiale, echipamente si tehnologii utilizate pentru realizarea constructiilor. Institutia se numara printre putinele facultati din Iasi unde poti studia in limba engleza, sub indrumarea unor profesori de prestigiu national si international, membri plini sau corespondenti ai Academiei de Stiinte Tehnice. Si, ca sa fii la curent cu ultimele noutati din domeniul constructiilor, la CI se organizeaza permanent sesiuni de comunicari stiintifice, concursuri profesionale, conferinte prilejuite de vizita unor specialisti din universitati de prestigiu, cursuri de formare continua, prelegeri si simpozioane. De asemenea, Facultatea de Constructii si Instalatii incurajeaza implicarea studentilor in proiecte in care se pot manifesta creativitatea si originalitatea, cum ar fi crearea celui mai inalt turn sau a celei mai rezistente structuri din spaghete.

Inca din timpul facultatii iti oferim cursuri de specializare si workshop-uri gratuite, precum si programe de internship in care iti poti perfectiona pregatirea. In plus, poti participa la stagii de practica intr-o intreprindere privata in care vei primi burse si iti vei imbogati cunostintele teoretice prin dobandirea de abilitati practice, iti vei dezvolta si extinde reteaua de contacte profesionale, iti vei spori oportunitatile de angajare dupa terminarea studiilor, iti vei dezvolta capacitatea de planificare a carierei si vei invata, inca de pe bancile facultatii, care este cariera care ti se potriveste.

Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial

La Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial (CMMI) vei studia tehnologia constructiilor de masini, mecanica fina si nanotehnologiile si vei afla cum functioneaza sistemele hidraulice si pneumatice, cum se realizeaza exploatarea si intretinerea masinilor si utilajelor sau cum se controleaza si proiecteaza echipamentele de sudura. Tot aici vei invata cum se proiecteaza masinile inteligente, care creeaza si controleaza alte masini, dar si strategiile dupa care sunt conduse mari fabrici si companii.

Dupa absolvire poti deveni proiectant de sisteme productive, proiectant de sisteme care capteaza energia verde, intreprinzator particular, manager, inspector de credite in banci, expert sau consultant in probleme tehnico-economice si poti desfasura activitati de asigurare a calitatii, de proiectare asistata de calculator sau de prognoza, planificare si investitii. De asmenea, vei pastra legatura cu profesorii tai, devenind Alumni in Asociatia Absolventilor de Constructii de Masini.

CMMI are legaturi stranse cu parteneri industriali si economici si se asigura ca tu vei fi unul dintre angajatii unor companii importante, precum Delphi, Continental, Dacia-Renault, OMA Group, ArcelorMittal, E.ON Gaz si altele.

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei

Daca vrei sa afli cum se construiesc circuitele integrate pentru stick-uri de memorie, computere sau smartphone-uri sau te intereseaza transmisiile radio si TV si cum functioneaza telefonia mobila, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (ETTI) de la TUIASI este locul pentru tine.

Devenind student la una dintre cele mai bune facultati de profil din tara, aici vei deprinde alaturi de 1.000 de colegi competentele necesare, din punct de vedere practic si teoretic, proiectarii, testarii si intretinerii echipamentelor industriale complexe, precum cele radio, de televiziune sau destinate automobilelor. La finalul studiilor vei putea elabora solutii creative in comunicatii, nanotehnologii si tehnologia informatiei.

Ca absolvent al ETTI, te vei putea angaja la firme de top din Romania, specializate in proiectarea de circuite şi sisteme electronice folosind microcontrolere şi procesoare de semnal (Continental Iasi, Timisoara, Sibiu), dezvoltarea aplicaţiilor pentru electronica auto (Continental), proiectarea circuitelor integrate analogice şi digitale in Iasi (Silicon Service, AMD, Fujitsu, NoBug, Pentalog) şi Bucureşti (Infineon, Microchip, OnSemiconductor, eSilicon, O2Micro), servicii, exploatare, dezvoltare pentru marii operatori din domeniul telecomunicaţiilor (Orange, Vodafone, Telekom), proiectarea de echipamente şi aplicaţii software pentru comunicaţii (Lucent-Alcatel, Infineon, ITC Networks, Alvarion). Poti face asta deruland un proiect de licenta pe teme sugerate de catre firme de specialitate, desfasurand pe parcursul studiilor stagii de practica la sediul companiilor, precum si obtinand rezultate remarcabile la concursurile studenţeşti de profil, nationale si internationale.

Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata

In laboratoarele moderne, dotate cu aparatura de ultima generatie, ale Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata (IEEIA) de la TUIASI, vei invata cum sa contribui la realizarea unor sisteme electrice sau IT performante (mijloace de transport, sisteme de generare şi transport a energiei, sisteme de masura şi control, sisteme de analiza şi prelucrare a datelor, sisteme de diagnoza).

La IEEIA poti face stagii de practica si, dupa terminarea facultatii, te poti anagaja la firme precum Continental Automotive, Transelectrica, EON, Sonovision, Danieli Engineering Romania, Arcelor Mittal Galati, Delphi Diesel Systems, General Electric, Tenaris Silcotub, Renault, Electroalfa, Electra, Kober, Schneider, Philips, GFK Romania, DAS SRL, Electromontaj SA, Elsaco, Microsoft, Siemens, Xerox, Quartz Matrix etc. Ca absolvent al facultatii vei putea lucra in proiectare, executie, exploatarea si intretinerea echipamentelor electrice, cercetare, invatamant, energetica, aparare, transporturi sau administratie.

Cu o rata de angajare in creşetere, anul trecut de peste 90%, inginerii formaţi la IEEIA primesc cunoştinţe solide din domeniul tehnologiilor informatice, al curenţilor tari sau al celor slabi, precum şi al managementului economic. Ei sunt solicitaţi in industria şi cercetarea din intreg spaţiul Uniunii EuropeneFacultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata din Iasi are numeroase parteneriate si colaborari cu mediul industrialCinci din primii zece oameni de afaceri ieseni sunt absolventi ai IEEIA. In colaborare cu societatile comerciale, cadrele didactice ale facultatii desfasoara numeroase proiecte de cercetare stiintifica care aduc finantare substantiala in comunitatea locala. Prin astfel de proiecte, partenerii economici beneficiaza si de rezultatele cercetarii prin produsele, proiectele si tehnologiile realizate.

Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului

La Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului (FHGIM) nu doar ca inveti cum sa construiesti baraje, sa reamenajezi albia unui rau sau un port, dar afli si despre protejarea mediului, ce se ascunde sub pamant si Sisteme Informatice Geografice. La FHGIM vei dezvolta, alaturi de colegi si profesori, solutii in ce priveste dezvoltarea durabila si, in functie de specializarea aleasa, vei deveni specialist in evaluarea proprietatilor imobiliare si a riscurilor de mediu, amenajarea complexa a bazinelor hidrografice si portuare, protectia si conservarea calitatii apei si solului, gospodarirea apelor sau valorificarea terenurilor agricole.

Printre realizarile profesorilor si specialistilor de la FHGIM se numara amenajarea albiei raului Bahlui in zona urbana, realizarea cadastrului general al orasului Iasi, expertize tehnice in domeniile de specialitate si monitorizarea factorilor de mediu, iar in cadrul facultatii functioneza  un centru de cercetare pentru hidroamenajari şi protecţia mediului. De asemenea, FHGIM este renumita pentru dezvoltarea unei puternice scoli a creativitatii tehnice, recunoscute la nivel national si international prin diplomele si medaliile obtinute.

FHGIM iti ofera posibilitatea ca timp de patru ani sa dobandesti si o formare temeinica pentru ca la sfarsitul facultatii sa poti activa in unitaţi de cercetare, proiectare, execuţie, exploatare şi intreţinere a lucrarilor hidrotehnice, in serviciile publice, agenţii şi inspectorate de protecţia mediului sau servicii cadastrale. Printre principalii angajatori se numara: Administratia Nationala „Apele Romane”, Agentia Nationala de Protectie a Mediului, Garda de mediu, organizatii neguvernamentale, birouri de specialitate ale administratiilor locale (primarii), Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, birouri si firme de proiectare, firme de constructii, firme de consultanta pentru accesarea fondurilor europene.

Facultatea de Mecanica

In laboratoarele de ultima generatie ale Facultatii de Mecanica de la TUIASI vei testa motoare si turbine si vei face experimente in domeniile micro-roboticii, micro-sistemelor electro-magnetice sau energiilor regenerabile. Vei construi masini de curse, vei proiecta avioane, vei crea automobile hibrid sau vei reconditiona vechile Dacii si vei realiza dispozitive electro-mecanice miniaturale. Dupa patru ani de facultate vei avea competentele tehnice necesare pentru a proiecta noi masini, utilaje si tehnologii, devenind astfel expert tehnic sau managerul unei firme de specialitate. Proiectele de cercetare ale facultatii cuprind cooperari cu alte universitati din Romania si din strainatate, cat si cu companii industriale precum Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Tehnica, Renault Tehnologie Roumanie, Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Turbomotoare COMOTI – Bucuresti, Dacia Automobile SA – Pitesti.

Ca student la Mecanica ai ocazia sa inveti nu doar de la profesori, ci si de la colegii mai mari. Studentii facultatii au fost cei care au construit primul roadster romanesc la lucrarea de diploma si o masina de Formula 1 cu care s-au intrecut intr-o competitie internationala pe circuitele din Catalunya si Hungaroring. Apoi au lucrat la reinventarea marcii ARO – noul model poate fi vazut chiar la intrarea in facultate – si la alte proiecte menite sa revolutioneze industria de automobile. Poti sa te alaturi si Ligii Studentilor Facultatii de Mecanica, care se implica in tot felul de actiuni creative. Astfel, la Expo & Burn au realizat o expozitie de masini si concursuri de drift, la care au si participat cu o masina de drift echipata de ei.

Companii multinationale de renume, precum Renault Technologie Roumanie, Continental, Delphi, Comoti, Komet, BMT, TotalGaz, Danieli si Sonovision, care si-au deschis filiale in zona Moldovei, mentin legaturi profesionale cu institutia atat prin angajarea absolventilor Facultatii de Mecanica, cat si prin programe de pregatire specifice. Ai ocazia de a profita de aceste legaturi, a face stagii de practica si a-ti asigura inca din timpul facultatii un loc de munca bine platit in domeniu. Tenaris Silcotub ofera burse in valoare de 2.400€ pe an studentilor cu rezultate exceptionale care participa la competitia pentru bursele Roberto Rocca. De asemenea, abolventii nostri se pot angaja la reprezentante si service-uri auto, centre de diagnoza si daune auto, societati de asigurare, la Registrul Auto Roman (RAR), la Autoritatea Rutiera Romana, la Grup Renault Romania – platforma Dacia Pitesti, la Uzina Ford Craiova, in unitati de transport persoane / marfa sau in unitati de productie agricola si industrie alimentara, de comercializare, consultanta si asistenta tehnica (Agritehnica Iasi, Vel Pitar, New Holland Agriculture, Killer Suceava, Green Expert Iasi, S.C.Moldova-Tiganasi-Iasi,  Sermecom Iasi, Raraul Campulung Moldovenesc, Astra Trifesti Iasi, Zada Radauti).

Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor

La Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (SIM) vei invata cum sa produci, sa folosesti si sa combini materiale inteligente, din metale si din plastic, pe baza unor tehnici de prelucrare avansata, si vei avea posibilitatea sa vezi cum acestea se comporta in camp magnetic, ultrasonic, centrifugal. Vei putea intelege cum structureaza deformarea plastica severa materialul si ce inseamna ingineria suprafetelor metalice. De asemenea, vei avea oportunitatea sa testezi si sa studiezi despre nanotehnologii. Vei afla in cel mai mic detaliu din ce sunt facute obiectele din jurul tau, de la carcasa unui laptop pana la caroseria unui automobil.

Facultatea are o baza materiala de un inalt nivel, ce permite studiul in laboratoare moderne de microscopie optica, electronica si de forta atomica, dilatometrie si calorimetrie diferentiala, defectoscopie ultrasonica, spectrometrie optica, echipamente pentru masurarea unor proprietati mecanice si termice, instalatii specifice ingineriei suprafetei, echipamente si instalatii pentru procesarea la cald si la rece a materialelor.

De asemenea, poti sa accesezi ofertele venite din partea unor angajatori precum Grupul Renault, Tenaris Silcotub Zalau, Delphi Disel Iasi, Technosteel LBR, Arcelor Mittal, Conex Group, sau sa te inscrii in competitia pentru burse profesionale oferite de mari companii cu care SIM are colaborari.  

Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial

Indiferent ca esti pasionat de moda si decoratiuni interioare sau mai degraba te intereseaza cum se fac echipamentele de protectie, compozitele pentru industria auto si aeronautica sau materialele de constructii si pentru agricultura, te asteptam la Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial (FTPMI). Aici te vei forma pentru a deveni inginer sau manager cu competente tehnice, tehnologice, economice si manageriale. Facultatea dispune de laboratoare dotate cu tehnologii de ultima generatie, sisteme computerizate atat pentru proiectarea unui produs, cat si pentru controlul proceselor de fabricatie, tehnica de calcul si echipamente avansate de cercetare si studiu.

Pe parcursul studentiei ai oportunitatea sa te intalnesti cu potentialii angajatori, sa participi la conferinte despre textilele viitorului, sa scrii la revista de moda TEXMODE a facultatii sau sa te implici in diverse activitati creative alaturi de Asociaţia Absolvenţilor Facultaţii de Textile-Pielarie şi Management Industrial (ASITEX).

FTPMI, singura facultate din tara care ofera specializari pentru toate sectoarele industriei de textile-pielarie, are relatii permanente si stabile cu multi dintre partenerii industriali reprezentativi pentru industria de textile-pielarie din tara, concretizate in colaborari, stagii de practica si oferte de angajare. Printre acestia se numara ARTIFEX SRLASTRICO NE, DR. DIETRICH BLOCK & PARTNER, GEMINI CAD System, LEARSORSTETAPARO, SOMAREST SA, SEFAR, Dorotex, UCO Tesatura, SILVANIA WORSTED SPINNING, ARA Shoes, MAJUTEX, DESLEECLAMA. Mai mult, FTPMI administreaza prin ASITEX portalul EMPLO al locurilor de munca in industria de profil unde, spre exemplu, in anul 2014 au fost postate peste 400 de oferte de locuri de munca, iar in 2013, peste 480.

„Tudor Vladimirescu”, campusul care nu doarme

Daca tot nu esti convins, afla ca la TUIASI, invatamantul de calitate e mana in mana cu o studentie de neuitat. Inscrie-te intr-una dintre asociatiile studentesti si participa alaturi de colegi si profesori la tot felul de activitati creative, educationale, distractive si inovationale, de la seminarii, deplasari si ateliere la concursuri, meciuri si baluri ale bobocilor.

Nu uita ca toti candidatii admisi primesc un loc in camin intr-unul dintre cele mai mari campusuri studentesti din tara, „Tudor Vladimirescu”. Recent reabilitat, „Tudorul” dispune de 8.000 de locuri de cazare, cantina si baza sportiva si e imbunatatit cu module cogenerative pentru energie electrica si termica. Iar campusul nu doarme niciodata! Gratie barurilor si cluburilor pentru toate gusturile si buzunarele, viata de noapte din Tudor e mereu in forta. Asa ca ce mai astepti? Inscrie-te la TUIASI in perioada 13 – 31 iulie!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img