sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Turcia dă asigurări că discută cu Azerbaidjan pentru alimentarea cu gaze naturale a Moldovei, României și Bulgariei

Distribuie:

Publicat:

Turcia conlucrează cu Azerbaidjanul pentru a asigura R. Moldova, România și Bulgaria cu gaze naturale. Declarația a fost făcută de ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, în cadrul unei conferințe comune de presă cu omologul său moldovean, Nicu Popescu, organizată la Istanbul, conform deschide.md.

”Trebuie să cooperăm și în domeniul energiei. Țări precum R. Moldova, România și Bulgaria au nevoie de gaz natural. Lucrăm împreună cu Azerbaidjanul pentru a face față acestei cereri” a declarat Cavusoglu.

Ministrul turc de Externe a mai relatat că acordă o importanță deosebită stabilității R. Moldova, în contextul regional complicat de invazia rusă în Ucraina. Potrivit lui, Turcia și R. Moldova are legături istorice și culturale și că autoritățile de la Ankara acordă o atenție deosebită parteneriatului strategic cu Chișinăul.

Cavusoglu a mai oferit informații privind volumul schimburilor comerciale dintre cele două state și a afirmat că investițiile companiilor turcești în R. Moldova au însumat aproximativ 300 de milioane de dolari.

El a mai notat că autonomia găgăuză este o parte inseparabilă a R. Moldova, iar Turcia susține consolidarea dialogului dintre Chișinău și Comrat și oferă tot sprijinul în acest sens.

Ministrul turc de Externe a notat că R. Moldova este unul dintre cele mai afectate state de războiul din Ucraina, subliniind în același timp importanța rezolvării pașnice a conflictului transnistrean.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img