joi, 28 martie, 2024

Turma de elefanţi asiatici sălbatici va fi ghidată de autorităţi spre habitate adecvate din China

Distribuie:

Publicat:

Turma de elefanţi asiatici sălbatici din provincia Yunnan, care a părăsit o rezervaţie naturală din China în urmă cu circa un an, va fi ghidată către un habitat adecvat, au anunţat duminică autorităţile chineze, relatează Xinhua.

Elefanţii din această turmă, care au părăsit habitatul iniţial din prefectura autonomă Xishuangbanna Dai, situată în Yunnan, au captat atenţia la nivel mondial după ce au parcurs o distanţă de aproximativ 500 de kilometri ajungând, miercurea trecută, în oraşul Kunming, capitala provinciei, cu o populaţie de circa 8 milioane de locuitori, scrie Agerpres.ro.

Sâmbătă, 14 elefanţi au rămas în regiunea Shijie din oraşul Yuxi, potrivit reprezentanţilor centrului însărcinat cu monitorizarea migraţiei acestor animale. Un alt elefant care s-a desprins de turmă în urmă cu peste o săptămână a rămas în districtul Jinning din Kunming.

Autorităţile au declarat că vor direcţiona migraţia elefanţilor cu ajutorul momelilor sub formă de hrană şi prin blocarea drumurilor, adăugând că vor profita de condiţiile meteorologice favorabile pentru a ghida elefanţii spre habitate adecvate.

Sâmbătă, autorităţile locale au desfăşurat 319 angajaţi, peste 600 de vehicule şi 18 drone pentru a monitoriza turma şi pentru a preveni conflictele dintre oameni şi elefanţi.

În total, 3.548 de persoane au fost evacuate sâmbătă din calea turmei de elefanţi, notează Xinhua.

Timp de peste o lună, autorităţile au trimis poliţişti să escorteze elefanţii, au evacuat drumurile pentru a le facilita trecerea şi au folosit alimente pentru a preveni pătrunderea lor în zonele dens populate.

Habitatul disponibil pentru ultimele populaţii de elefanţi sălbatici din China s-a micşorat gradual de-a lungul anilor, pădurile tropicale din Xishuangbanna fiind înlocuite cu plantaţii de bananieri, ceai şi arbori de cauciuc sau utilizate pentru cultivarea unor plante profitabile folosite în medicina chineză tradiţională.

Nu este cunoscut motivul pentru care turma a ales să se îndrepte spre nord.

Datorită eforturilor de conservare realizate în provincia Yunnan în ultimul deceniu, numărul elefanţilor sălbatici s-a dublat, punând o presiune tot mai mare asupra resurselor şi terenurilor locale.

Elefanţii sălbatici sunt protejaţi în China, având o populaţie estimată în prezent la 300 de exemplare, în creştere faţă de cele 193 de exemplare recenzate în anii '80.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img