vineri, 29 martie, 2024

Turnura NEASTEPTATA in dosarul lui Cristian Boureanu! Colegii politistului agresat si-au schimbat declaratiile: “Nu am vazut cand a fost lovit”

Distribuie:

Publicat:

Rasturnare de situatia in dosarul lui Cristian Boureanu! In timp ce fostul deputat, arestat pentru ultraj, spera ca judecatorii il vor elibera, fie si temporar, ancheta in acest caz a continuat cu declaratii si audieri. Surprinzator este faptul ca unii dintre politistii-martori ai incidentului stradal in care a fost implicat fostul demnitar si Octavian Andrei, agent la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, au inceput sa-si cam nuanteze declaratiile date initial in fata investigatorilor! Potrivit unor surse judiciare, acestia ar fi declarat ca nu au vazut nimic din schimbul de lovituri dintre fostul politician si politist si nici nu mai au imaginile filmate cu telefoanele mobile!

La acuzatia de ultraj care l-a aruncat dupa gratii pe Cristian Boureanu au contribuit, in functie de ce elemente au putut oferi, si opt agenti de politie de la ”Circulatie”, toti martori la scandalul teribil din centrul Capitalei. Initial, toti ar fi indicat ca fostul demnitar ar lovit, dar si ca subofiterul Ovidiu Andrei, colegul lor, ar fi ripostat dupa ce a incasat o lovitura de genunchi sub centura. Acum insa, lucrurile par sa fi luat o ciudata intorsatura.

”Doi dintre cei opt agenti martori la incidentul in care au fost implicati fostul deputat si politistul rutier si-au schimbat marturiile initiale. Le-au nuantat. Ca nu au vazut nici momentul in care Boureanu a lovit, dar nici pe acela cand colegul lor a ripostat cu o lovitura de pumn care l-a trimis la podea pe fostul politician. De ce aceste marturii contradictorii? Inca nu se stie. In plus, agentii care au filmat tot incidentul sustin ca nu mai au imaginile in telefoanele mobile care nu le-au fost luate pentru a supuse expertizei informatice”, ne-au dezvaluit surse judiciare.

In toata aceasta poveste cu rasturnari de situatie investigata procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, agentul Ovidiu Andrei – cercetat penal pentru purtare abuziva -, isi sustine in continuare nevinovatia. Politistul, impotriva caruia, pana in acest moment, nu a fost luata nici o masura administrativa, vorbeste de legitima aparare.

”El (n.r.politistul Ovidiu Andrei) sustine ca Boureanu l-a lovit sub centura, ca i-a zdrobit un deget si ca i-a smuls epoletii. Trei acuzatii care au conturat ultrajul. Probatoriul administrat, inclusiv marturiile unor colegi de-ai lui, nu confirma acuzatia cu ruperea sau smulgerea epoletilor, iar in cazul degetului e vorba de o leziune produsa la invalmaseala, din greseala, ce a necesitat doar 7-8 zile de ingrijiri medicale. Sunt ceva suspiciuni legate si de lovitura sub centura care, din analiza filmului, pare ca nu si-ar fi atins tinta si ca politistul s-ar fi incovoiat doar din reflex. IML-ul arata zero zile de ingrijiri medicale pentru zona inghinala unde ar fi fost lovit. Deci poate ar fi putut sa reactioneze si altfel”, au explicat pentru Libertatea.ro surse apropiate investigatiei.

Ziua de astazi este una speciala pentru Cristian Boureanu, trimis in judecata pentru ultraj indreptat impotriva agentului rutier Ovidiu Andrei. Daca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 vor reusi, inca o data, sa-i convinga pe magistratii bucuresteni sa nu-l elibereze, fostul politician va schimba intimitatea si confortul relative din celula arestului VIP-urilor cu aglomeratia si mizeria de-acum proverbiale din puscarie!

Astazi se joaca ultima carte pentru fostul demnitar acuzat de ultraj dupa ce l-a pocnit cu genunchiul sub centura pe pe agentul Ovidiu Andrei.

Daca judecatorii vor respinge intampinarea facuta de acuzare, Boureanu va fi pus imediat in libertate dupa 46 de zile in care a fost ”clientul” unei celule a Arestului Central al Politiei Capitalei. In caz contrar, adica in situatia in care contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului1 va fi admisa, fostul politician va trebui sa-si faca bagajele, dar nu pentru a merge acasa, ci pentru a fi mutat intr-o puscarie supraaglomerata de la marginea Capitalei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img