vineri, 29 martie, 2024

Tuseul rectal: In ce situatii e nevoie de aceasta investigatie si cum te pregatesti pentru ea

Distribuie:

Publicat:

Tuseul rectal, cunoscut si sub denumirea de examinare rectala, este o metoda de examinare a rectului, dar si a formatiunilor din vecinatate, printre care se afla si prostata. Iata ce implica tuseul rectal si cum trebuie sa te pregatesti pentru o asemenea procedura!

In timpul tuseului rectal, medicul va examina cu degetul rectul, prostata si chiar si o portiune din vezica urinara. O asemenea metoda de examinare poate fi folosita in diagnosticarea afectiunilor prostatei, printre care prostatita, prostata marita si chiar si nodulii sau tumorile de la nivelul acestei glande.

Pregatirea pacientului pentru tuseul rectal

Pacientul nu trebuie sa se pregateasca intr-un anumit mod, ci trebuie sa se relaxeze. Este normal ca o asemenea examinare sa provoace disconfort barbatului, insa trebuie privita ca pe o metoda neplacuta, insa rapida de depistare a unor afectiuni. Examinarea rectala nu este dureroasa, ci provoaca mai degraba un disconfort emotional, potrivit doc.ro.

Exista si exceptii, durerile aparand uneori la pacientii care sufera de hemoroizi sau de fisuri anale.

Durerile la atingere pot aparea si in cazul prostatitei, mai ales daca este vorba despre prostatita cronica.

Daca pacientul are dureri in zona rectala inainte de aceasta procedura, poate comunica acest lucru medicului. Acesta poate aplica in zona rectala un anestezic local sub forma de unguent pentru reducerea disconfortului.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img