vineri, 29 martie, 2024

UE cheamă părţile la ”cea mai mare reţinere” pentru evitarea pierderii suplimentare de vieţi în Gaza

Distribuie:

Publicat:

Uniunea Europeană a îndemnat luni toate părţile la ''cea mai mare reţinere'' pentru evitarea escaladării suplimentare a confruntărilor soldate deja cu cel puţin 41 de morţi şi sute de răniţi în cursul manifestaţiilor la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, împotriva deschiderii ambasadei americane la Ierusalim, transmit AFP şi dpa.

''Zeci de palestinieni, printre care copii, au fost ucişi şi sute răniţi de tiruri israeliene în timpul manifestaţiilor de amploare în desfăşurare în apropierea barierei din Gaza. Cerem tuturor părţilor să acţioneze cu cea mai mare reţinere pentru a evita pierderile suplimentare de vieţi omeneşti'', a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-un comunicat.

''Orice escaladare suplimentară a unei situaţii deja extrem de tensionate şi de complexe ar cauza noi suferinţe îngrozitoare ambelor popoare şi ar face şi mai îndepărtată perspectiva de pace şi securitate'', mai afirmă şefa diplomaţiei UE.

În acelaşi comunicat, ea cheamă la ''înţelepciune şi curaj'' pentru revenirea la masa negocierilor în vederea găsirii unei soluţii politice la conflictul israeliano-palestinian.

Cel puţin 41 de palestinieni au fost ucişi luni în Fâşia Gaza de soldaţi israelieni în apropiere de frontiera cu Israelul, unde zeci de mii de persoane protestează împotriva transferului la Ierusalim a Ambasadei SUA din Israel, conform celui mai nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img