joi, 28 martie, 2024

UE sanctioneaza mai multi membri ai administratiei prezidentiale ruse in dosarul otravirii lui Navalnii

Distribuie:

Publicat:

 

Uniunea Europeană (UE) a sancţionat joi mai mulţi membri ai administraţiei prezidenţiale ruse, apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, consideraţi vinovaţi de otrăvirea în Rusia a opozantului rus Aleksei Navalnîi, şi o entitate implicată în producţia agentului neurotoxic folosit, relatează AFP.

Pe lista publicată joi în Jurnalul Oficial al UE se află numele lui Andrei Iarin – şeful Direcţiei Afacerilor Interne din cadrul administraţiei prezidenţiale, adjunctul său Seghei Kirienko, adjunctul ministrului Apărării Pavel Popov, alţi trei oficiali ruşi şi ”State Scientific Research Institute for Organic Chemistry and Technology” (GosNIIOKhT), potrivit news.ro.

Regatul Unit a anunţat, pe de altă parte, că i-a impus sanţciuni directorului Serviciuluifederal rus de securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost spitalizat la 20 august în stare gravă, la Omsk, în Siberia, şi a fost transferat la 22 august la Spitalul Charité, la Berlin, de unde a fost externat la 23 septembrie, după 32 de zile de spitalizare – dintre care 24 în comă.

Germania a conchis că Navalnăi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia noviciok.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img