vineri, 29 martie, 2024

Uleiul care sporeste concentrarea

Distribuie:

Publicat:

Lipsa de concentrare poate avea cauze diverse, incepand de la alimentatia nesanatoasa, stres, somn insuficient, pana la zgomot, poluare, cresterea sau scaderea brusca a temperaturii, folosirea anumitor medicamente. Pentru imbunatatirea nivelului de concentrare se poate folosi un ulei revigorant, cu care se pot obtine doua efecte dintr-o singura lovitura: uleiurile eterice inspirate pe nari aduc, instantaneu, creierul, in stare de ‘’trezire’’; masajul urechii activeaza acele puncte-reflexe care sporesc puterea de concentrare. 

Ingrediente 2 ml ulei eteric de chiparos 1 ml ulei eteric de rozmarin 3 ml ulei eteric de grapefruit 2 ml ulei eteric de lemongras Mod de preparare Se toarna, pe rand, uleiurile, intr-o sticla de culoare inchisa, cu pipeta. Se astupa sticla si se agita puternic de cateva ori, pentru ca uleiurile sa se lege. Termenul de valabilitate al amestecului de uleiuri este de aproximativ 1 an. 

Pentru masajul urechii Se picura putin ulei pe degetele mijlociu, aratator si mare si se incepe a masa lobul urechii, pana ce se incalzeste si se iriga bine cu sange. Se maseaza incet, urcand pe marginea exterioara a urechii. In total 1 minut, timp suficient pentru ca urechea sa se incalzeasca si spiritul sa se invioreze. Simpla mirosire Se poate doar mirosi amestecul de uleiuri. Sau se pun 2-3 picaturi intr-o lampa. Efectul nu e la fel de puternic, insa parfumul este foarte racoritor. 

Creierul are nevoie de lecitina, acizi grasi, vitaminele din grupul B, fier, calciu si magneziu. Aceste substante nutritive pot fi luate din alimente precum: legumele si fructele proaspete, cerealele integrale, ciupercile, produse lactate, mazarea, carnea de curcan si de vita, ficatul, semintele crude de floarea-soarelui, de susan, alunele de pamant, fisticul, migdalele. Creierul mai trebuie intretinut si cu alimente bogate in Omega 3: peste, ulei de peste, ulei de in, nuci, soia. Anumite ierburi si condimente precum ghimbirul, mararul, scortisoara vor intari sistemul nervos si vor stimula puterea de concentrare. Somnul insuficient poate avea ca efect lipsa concentrarii. Este esential un somn de cel putin 7- 8 ore pe noapte in mod constant. Meditatia, yoga si tehnicile de respiratie pot reduce stresul si anxietatea pentru a ajuta o persoana sa se concentreze mai bine. Utile pot fi si exercitiile pentru creier (puzzle, sudoku, etc.).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img