joi, 28 martie, 2024

Uleiul de masline – un supermedicament

Distribuie:

Publicat:

Hipocrate a spus  ca hrana noastra ar trebui sa fie medicamentul nostru si ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face ar fi sa consumam, zilnic, cate o lingurita de ulei de masline pe stomacul gol. 
Pe langa faptul ca uleiul de masline este una dintre cele mai bune surse de grasimi mononesaturate, el poate fi considerat medicamentul absolut. A fost întotdeauna recunoscut ca un ulei sanatos, iar numeroase studii recente i-au consolidat acest titlu.Uleiul de masline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sanatatii. O lingurita de ulei de masline consumata pe stomacul gol ne poate salva viata.
Protejeaza organismul împotriva cancerului. Un compus gasit în uleiul de masline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de masline este extrem de bogat în grasimi mononesaturate si încarcat cu puternici antioxidanti. Componentele continute de el pot  încetini cresterea tumorilor în tesutul mamar, deoarece inhiba anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta. 
Fiind un puternic antioxidant, uleiul de masline consolideaza si protejeaza sistemul imunitar, contribuind astfel la întarirea organismului în lupta cu infectiile. De asemenea, protejeaza inima. Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de masline, atat pentru gatit, cat si ca pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc.
În plus, uleiul de masline contine polifenoli, care ajuta la mentinerea în limite normale a colesterolului.
Riscul aparitiei maladiei Alzheimer este mult mai redus în cazul celor care consuma, zilnic, o lingurita de ulei de masline pe stomacul gol. Unul dintre studiile publicate în revista Toxicologie si Farmacologie arata ca oleocanthalul din uleiul de masline inhiba acele proteine toxice ce blocheaza sinapsele pe hipocampus, adica primul semn de debut al bolii Alzheimer.
S-a demonstrat faptul ca uleiul de masline creste rata de oxidare a grasimilor dupa ingestie. Acest lucru înseamna ca atunci cand consumam ulei de masline dimineata, pe stomacul gol, de fapt dam startul arderii grasimilor înca de la primele ore ale zilei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img