miercuri, 24 aprilie, 2024

Uleiul de menta, bun pentru stimularea cresterii parului?

Distribuie:

Publicat:

Iată care sunt beneficiile, dar și efectele mai puțin plăcute cu care vine la pachet uleiul de mentă atunci când este folosit pentru creșterea părului.

Obișnuim să mestecăm gumă mentolată, să ne periem dinții cu pastă de dinți mentolată sau să bem un ceai de mentă atunci când ne supără stomacul. Recent am descoperit că uleiul de mentă poate fi folosit și pentru a stimula creșterea părului, dar cât este de sănătos? Iată care sunt beneficiile, dar și efectele mai puțin plăcute cu care vine la pachet uleiul de mentă atunci când este folosit pentru creșterea părului.

Ce este uleiul de mentă?

Menta face parte din ierburile aromatice folosite chiar și în bucătărie. Acest tip de ulei se extrage din frunzele de mentă și se folosește în diferite moduri. În general, se face remarcat după gustul, mirosul și senzația răcoritoare pe care le oferă, iar asta datorită compusului numit mentol.

Poate stimula creșterea părului?

Nu există suficiente cercetări care să demonstreze că acest tip de ulei ajută la creșterea părului, dar există totuși câteva studii promițătoare. Un studiu din 2014 din Coreea arată că uleiul de mentă folosit pe șoareci a ajurat la creșterea părului mai mult decât minoxidilul, un ingredient folosit în acest sens, aprobat de FDA. Pe lângă creșterea părului, uleiul poate fi folosit și dacă părul tău are tendință de îngrășare, iar asta pentru că îl curăță de uleiurile naturale și echilibrează producția de sebum, lăsând atfel părul hidratat fără să-l încarce.

Efecte adverse

Contează foarte mult tipul de ulei de mentă pe care-l folosești. Versiunile nediluate (uleiurile esențiale) pot fi dăunătoare pielii și pot produce senzații de arsuri. Dacă optezi pentru această variantă asigură-te că îl diluezi cu ulei de cocos, de măsline sau de avocado pentru a proteja pielea. De asemenea, evită ca uleiurile esențiale să ajungă în zona ochilor și niciodată nu le consuma!

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img