vineri, 26 aprilie, 2024

Uleiul din germeni de grau, benefic pentru pielea afectata de dermatite, eczeme, psoriazis, vergeturi, cicatrici

Distribuie:

Publicat:

Uleiul din germeni de grau nerafinat este unul din cele mai valoroase si pretioase uleiuri din punctul de vedere al continutului de vitamine si minerale, iar ceea ce este si mai important, acest ulei se proceseaza in Romania in mai multe instalatii de obtinere a uleiurilor naturale. Beneficiile lui pentru piele sunt date in primul rand de o cantitate apreciabila de alfa-tocoferol – vitamina E un puternic antioxidant, rolul acestuia fiind de protejare a pielii de efectele nocive ale radicalilor liberi. 

Celelalte vitamine ce le contine uleiul din germeni de grau sunt: vitaminele: A, D, F si K., iar alte elemente benefice din componenta uleiului sunt acizii grasi esentiali :Oleic, Palmitic, Linoleic, Linolenic, care sprijina functiile fiziologice esentiale pentru sanatatea celulelor. Proteinele si lecitina sunt alte componente ale acestui ulei in cantitati mari fiind elemente esentiale in generarea tesuturilor si cu rol de baza in celulelor tesutului muschilor, parului, unghiilor si pielii. 

Astfel, o concentratie de 0,5 % determina o crestere cu 100 % a regenerarii celulare in numai 3 zile. Acest ulei este recomandat pentru pielea sensibila din jurul ochilor, si al pielii uscate si devitalizate. In acelasi timp folosit ca si ulei de masaj protejeaza nervii si musculatura tesutului, oxigenand si favorizand detoxifierea pielii, tonifica si revitalizeaza, normalizeaza tonusul si restabileste echilibrul epidermei, restructureaza tesutul conjunctiv afectat de trecerea anilor si hraneste pielea.

Uilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de marire a dimensiunilor si fermitatii sanilor la femei, astfel armonizeaza formele corpului, deoarece acest ulei este considerat un fitoestrogen vegetal. In cazul pielii afectate de diverse afectiuni, uleiul de germeni de grau  este benefic pentru pielea afectata de dermatite, eczeme, psoriazis, vergeturi, cicatrici si de asemenea contribuie la combaterea hirsutismului (par in exces la femei). 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img