vineri, 19 aprilie, 2024

Ultima ora! Liviu Dragnea a avut o intalnire extrem de importanta cu o delegatie chineza! Ce s-a discutat

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, a primit marti, 22 mai, vizita unei delegatii parlamentare chineze, conduse de domnul Cao Jianming, vicepresedinte al Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare chineze, anunta Camera Deputatilor, printr-un comunicat de presa.

"Intrevederea confirma eforturile bilaterale de intarire a relatiei romanochineze pe mai multe dimensiuni, reprezentand un moment de referinta pentru cooperarea dintre institutiile legislative ale celor doua tari. Cei doi oficiali au apreciat contributia diplomatiei parlamentare la consolidarea dialogului romano-chinez, convenind asupra utilizarii instrumentelor institutionale pentru impulsionarea proiectelor de interes comun. In acest context, a fost facuta o trecere in revista a principalelor programe de actiuni sectoriale circumscrise cooperarii economice, evidentiindu-se interesul ambelor parti pentru concretizarea proiectelor demarate in domeniul energetic, respectiv industrial, cat si valorificarea oportunitatilor de colaborare in domenii nou identificate in raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a exprimat interesul tarii noastre de a avea o contributie activa la consolidarea relatiilor UE – China, accentuand oportunitatile multiple, ca rezultat al unor evenimente marcante anul acesta, precum Summit-ul UE – China si Summit-ul 16+1 de la Sofia. In aceeasi nota, a fost mentionat proiectul Belt and Road Initiative (BRI), cu un potential urias de a aduce beneficii concrete unui mare numar de tari. Din delegatia parlamentara condusa de domnul Cao Jianming, vicepresedinte al Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare chineze, au facut parte si domnul Wang Xiankui, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura si afaceri rurale, domnul Han Xiaowu, secretar general adjunct al Comitetului Permanent al Adunarii Nationale Populare, vicepresedinte al Comisiei de supraveghere si justitie si domnul Guo Qingping, vicepresedinte al Comisiei pentru probleme financiare si economice", mai anunta Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img