joi, 28 martie, 2024

Ultimele zile ale Reginei Elisabeta, povestite de apropiații suveranei: „Fără regrete”

Distribuie:

Publicat:

 Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață la vârsta de 96 de ani și deși a domnit timp de 70 de ani, se pare că a plecat din această lume „fără regrete”. Cel puțin așa susțin apropiați ai suveranei ce au stat alături de ea în ultimele de viață. Regina le-a spus prietenilor de la Balmoral că „nu are regrete” cu doar cinci zile înainte de a muri și chiar a făcut câteva glume. Deși părea o persoană fragilă ținând cont de vârsta ei înaintată, monarhul părea însuflețită în ultimele zile de viață, potrivit reverendului Dr Iain Greenshields, moderatorul Asambulului General al Bisericii din Scoția, citat de The Mirror.
 Acesta a petrecut timp cu regina în weekendul dinaintea decesului iubitei suverane.

Regina Elisabeta, plină de viață la 96 de ani
„Pare incredibil cum această femeie care era atât de energică, de plină de viață, a plecat dintr-o dată de lângă noi”, a declarat reverendul.  „Avea 96 de ani. Și îi puteam vedea fragilitatea. Dar imediat ce a început să vorbească, a apărut o cu totul altă persoană. Cineva a cărei memorie era excepțională, cineva care știa totul despre tine, așadar își făcuse temele”, a mai spus el.  Dr Greenshields a dezvăluit că regina a făcut o glumă despre faptul că el era cazat în camerele din turn, spunând: „Regina ta te trimite în Turn”.

 Mai mult, într-o discuție referitoare la credința ei puternică, Regina Elisabeta i-a spus că „nu are regrete”.

Deși avea probleme de mobilitate, se știe că suverana și-a petrecut mult timp călărind, cu doar două luni înainte de a părăsi această lume.John Warren, cel care se ocupa cu sfătuirea reginei în cursele cu cai, a afirmat că draga sa prietenă a călărit unul din caii ei, cu o zi înainte ca el să o viziteze în luna iulie.  Potrivit acestuia, monarhul adora să se apropie de animale și era chiar fascinată de ele.Vestea morții Reginei Elisabeta a II-a pe data de 8 septembrie a șocat o lume întreagă, mai ales că în urmă cu doar două zile aceasta a primit-o la Balmoral pe Lizz Truss, pe care a numit-o oficial premier al Marii Britanii. În cei 70 de ani de domnie, Regina a numit 15 șefi ai guvernului britanic.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img