joi, 18 aprilie, 2024

Un asasin basarabean a fost saltat din Franta si adus inapoi in tara. A incercat sa omoare un interlop cunoscut din Iasi

Distribuie:

Publicat:

Asasinul Dumitru Chetreanu, om de baza al interlopului Vasile Rodideal, urmarit international de autoritatile romane pentru asociere la o grupare de criminalitate organizata, detinere fara drept de munitie destinata armelor militare si instigare neurmata de executare la savarsirea infractiunii de omor calificat, a fost preluat din Franta de politistii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si adus in tara, pentru executarea unei pedepse de 14 ani de inchisoare. In urma cu cativa ani, acesta ar fi incercat sa il execute pe interlopul iesean Tiberiu Cristodorescu, importand in tara munitie de razboi pentru a-i exploda masina.

“In cursul zilei de 27 iulie, politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au preluat sub escorta, din Franta, un barbat, de 45 de ani, cetatean roman urmarit international. Fata de cel in cauza, Tribunalul Bucuresti a dispus, in anul 2008, condamnarea la 14 ani de inchisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizata, detinere fara drept de munitie destinata armelor militare si instigare neurmata de executare la savarsirea infractiunii de omor calificat, sentinta ramasa definitiva in anul 2013. De asemenea, pe numele celui in cauza, autoritatile romane au emis, in anul 2011, un mandat european de arestare. In fapt, instanta de judecata a retinut in sarcina acestuia ca, in cursul anului 2005, impreuna cu un alt complice, a constituit o grupare organizata, ce a avut drept scop comiterea unor infractiuni de omor calificat, in cadrul gruparii fiecare membru avand un rol prestabilit. Totodata, cel in cauza ar fi detinut fara drept 48 de cartuse de calibrul 5,45 mm, ar fi cautat si incercat sa determine persoane din Republica Moldova si Ucraina sa savarseasca actiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane”, se arata intr-un comunicat emis de IPJ Iasi.

In baza cooperarii dintre Politia Romana si autoritatile din Franta, barbatul urmarit a fost depistat, retinut si ulterior arestat de catre autoritatile franceze, fiind demarate procedurile in vederea predarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img