vineri, 29 martie, 2024

Un baiat l-a intrebat plangand pe Papa Francisc daca tatal lui ateu, care murise recent, a ajuns in Rai. Raspunsul primit de la acesta face inconjurul lumii

Distribuie:

Publicat:

Intr-o vizita papala la parohia Sf. Paul al Crucii, de la marginea Romei, efectuata duminica, Suveranul Pontif a avut o sesiune de intrebari si raspunsuri cu copiii din parohie.

Un baietel speriat, pe care Sfantul Parinte l-a numit Emanuele, care se lupta cu multe intrebari existentiale dupa moartea tatalui, s-a apropiat de microfon pentru a lamuri o problema care-l framanta. Nu a putut sa vorbeasca si a izbucnit in plans. Papa Francisc l-a rugat sa-i adreseze intrebarea la ureche.

Baiatul i-a spus Papei ca tatal sau care era ateu, dar un om bun care i-a botezat pe toti cei patru copii ai sai, a murit recent si a intrebat: „Este tata in ceruri?”

Papa a raspus: „Un baiat care a mostenit puterea tatalui sau, a avut curajul sa planga in fata tuturor. Daca acest om a fost capabil sa creeze copii de genul acesta, este adevarat ca este un om bun” si a subliniat ca: „Dumnezeu decide cine merge la cer si ca Dumnezeu are ‘inima unui tata.'(…) Dumnezeu a fost cu siguranta mandru de tatal tau, pentru ca este mai usor ca un credincios sa-si boteze copiii decat unul care nu e credincios. Cu siguranta, acest lucru a multumit foarte mult pe Dumnezeu.”

Papa Frasncisc a subliniat ideea ca Dumnezeu ii primeste in Rai pe oamenii buni si a reiterat credinta crestina ca mantuirea vesnica este atinsa prin Isus Hristos, declarand ca toti oamenii sunt creati dupa chipul lui Dumnezeu. Sfantul Parinte a aratat ca principiul de a face bine celorlalti este unul care uneste toata omenirea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img