joi, 25 aprilie, 2024

Un barbat de 35 de ani din Zorleni a fost arestat pentru talharie calificata

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii bârlădeni au reținut un bărbat de 35 de ani din comuna Zorleni, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Procurorii au dispus arestarea preventiva pentri 30 de zile.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, din localitatea Popeni, comuna Zorleni, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în data de 18 martie a.c., ora 17:55, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi deposedat, prin violență, persoana vătămată, un bătrân de 67 de ani, de o sumă de bani și bunuri personale. Infracțiunea s-ar fi produs la domiciliul din Popeni al persoanei vătămate, după ce, anterior, ce doi ar fi avut o dispută verbală, în zona unui local public.

Urmare a probatoriului adminstrat, în cursul zilei de vineri, 19 martie, poliţiştii au luat față de agresor măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 226, alin.1 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. În temeiul art. 226 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului N.L. pentru săvâr?irea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. a ?i f Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 19.03.2021 până la data de 17.04.2021, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen, cheltuielile judiciare avansate în cauză rămân în sarcina statului, iar contravaloarea onorariu avocat din oficiu, în sumă de 313 lei, va fi virată din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. „

 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale.      

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img