miercuri, 24 aprilie, 2024

Un basarabean risca sa mature strazile Husului

Distribuie:

Publicat:

A vrut sa pacaleasca vamesii dar nu i-a mers. In anul 2015, Nicolae Prodan, cetatean basarabean in varsta de 31 de ani, a fost prins in Vama Albita , la volanul unui microbuz cu remorca, cu permis de conducere fals.

Desi a sustinut ca este posesorul permisului de categorie B si C inca din 2008, acesta nu-i dadea dreptul sa conduca pe drumurile publice cu un ansamblu de vehicule si a trebuit sa recurga la acest gest.
 
A apelat la un conational care, in schimbul a 100 de euro, i-a procurat permisul fals. Acest lucru i-a adus lui Nicolae Prodan un dosar penal cu trimitere in judecata pentru comiterea infractiunilor de uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si conducere pe drumurile publice a unui vehicul fara sa posede permis de conducere corespunzator. 
Pentru fiecare dintre infractiuni, Judecatoria Husi a dispus pedeapsa cu inchisoarea la 10 luni, 8 luni si 1 an si 6 luni. Prin contopirea pedepselor, Nicolae Prodan a primit o pedeapsa totala de 2 ani de inchisoare, instanta dispunand suspendarea executarii pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani. 

Basarabeanul ramane de voie, de nevoie pentru o perioada de timp la Husi, deoarece are si alte obligatii, trebuie sa presteze un numar de 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, in speta la Primaria Husi sau Goscomloc SA Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img