vineri, 19 aprilie, 2024

Un batran, in stare critica dupa 5 zile in care nu a primit tratament – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Imagini cu un bolnav cu rani grave la picior, spitalizat de cinci zile, despre care oamenii spun ca nu a primit tratament, cu asternuturi patate si toalete in care igiena este precara, au fost postate pe o retea de socializare, de ruda unui pacient. Conducerea unitatii medicale a demarat o ancheta.

Ruda unui pacient a postat pe Facebook un filmulet prin care atrage atentia asupra conditiilor din salon, dar si a grupurilor sanitare, acuzand, totodata, ca pacientul, internat in sectia Interne a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, sta de cinci zile fara sa fie tratat la picioare, desi, dupa cum se vede in imagini, sunt tumefiate si sangerande.
“Uitati-va conditiile din Spitalul Judetean… Da sa vada piciorul toata lumea, de cinci zile sta asa, nu s-a uitat nimeni la el ca cica nu are ce sa-i faca, nu poate sa-i curete ei. Sange peste tot, zici ca s-au taiat porcii aici, mizerie…. Cum arata un spital. Asta spital, asta e WC… la salonul nou, etajul 4, sectia Boli Interne. Sange pe jos, tampoane”, este comentariul facut pe imaginile surpinse in spital de ruda unui pacient.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti a vazut imaginile si a inceput, marti, verificari in acest caz.

„Am dispus sa se faca verificari la medicul curant, la medicul sef de sectie. Concluziile au fost facute. Lucrurile sunt nuantate. Plaga nu era neobservata sau netratata, ci s-a manifestat ca afectiune secundara la insuficienta cardiaca. Tratamentul pentru inima a accentuat acea tumefiere la membre. Pe partea de ingrijiri medicale, verificarile spun ca s-a facut igienizarea in salon. Nu poate nimeni sa stea sa monitorizeze”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Marius Nicolescu, potrivit Mediafax.

Totodata, o ancheta paralela este facuta si de Consiliul Judetean Prahova, in subordinea caruia se afla unitatea medicala.

„Am demarat si noi verificari. Am cerut puncte de vedere de la directorul medical, cel de ingrijiri si asteptam sa vedem ce spune si comisia care s-a constituit. Facem o ancheta paralela”, a declarat Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img