vineri, 29 martie, 2024

Un bucurestean a returnat un portofel cu 800 de lei unui oradean aflat in trecere in Capitala: M-am gandit ca fiecare om munceste greu pe banii lui

Distribuie:

Publicat:

Joi, la Sectia 1 Politie din Capitala, s-a prezentat un barbat care a predat politistilor un portofel cu bani si documente, gasit cu cateva ore inainte pe o strada. Proprietarul portofelului si politistii sustin ca sunt surprinsi de acest gest.
"Mergeam spre casa, stau in Piata Amzei si l-am gasit pe jos, l-am luat, m-am uitat in el, avea niste acte, am incercat sa caut un numar de telefon, nu am reusit si m-am gandit ca cea mai buna idee este sa il aduc la Sectia 1. M-am gandit ca fiecare om munceste greu pe banii lui. Era pe jos, era noapte, cam 1 noaptea si aproape am calcat pe el. Erau niste carti de credit de la banci, niste bani, 800 de lei. Mi-a multumit, am apreciat foarte mult. Comandantul sectiei m-a sunat personal sa imi multumeasca, a fost un gest frumos din partea lui. Ma gandesc ca este un gest normal", a declarat George Sebe, un barbat de 53 de ani din Bucuresti.

"Mi-am dat seama a doua zi, cautand cheile, cand am ridicat bagajele au cazut cheile. Nu sunt de aici, dar avand o firma de prestari servicii aveam ceva colaborari in Bucuresti. Am stat o zi, am dat anunt sa suspend cardurile si am vrut sa dau si al treilea card, dar m-a sunat de la Politie", a declarat Vasile Morar, barbatul care si-a pierdut portofelul.

Dupa ce politistii au fost sesizati in legatura cu portofelul pierdut, acestia au luat legatura cu proprietarul prin intermediul retelelor sociale.

"Din documentele care au fost gasite in acel portofel colegii de la Sectia 1 au comunicat cu domnul respectiv prin intermediul unei retele de socializare, i-au transmis un mesaj si asa s-a realizat contactul. Din momentul in care au aparut retelele sunt folosite si de ce sa fim ancorati in tot soiul de gandiri, folosim absolut tot ce se poate folosi si pentru identificarea in acest caz a persoanei care ramasese fara documente si in alte situatii. Este firesc sa ne adaptam vremurilor. A fost un anunt pe reteaua de socializare, domnul s-a prezentat si acum putem vorbi despre doi oameni multumiti sufleteste", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Astfel, vineri dimineata, Vasile Morar a mers la Politie pentru a isi recupera bunurile.

"Acum 30 de ani am facut si eu la fel, am gasit portofelul unui medic si i l-am dat cu bani cu tot. Suntem vecini in Mendeleev, mergem la o palinca pentru ca sunt din Oradea", a mai declarat barbatul.

"Ii multumim domnului pentru gestul facut, este un gest de normalitate. Este o dovada ca suntem oameni, ca se poate, ne bucuram ca un om s-a linistit pentru ca era destul de suparat si pentru acte si pentru bani. Sunt foarte multe situatii in care sunt depuse plangeri pentru ca nu isi gasesc bunuri si aici nu vorbim doar de portofele, pot fi si alte obiecte mici, cert este ca aceste gesturi din pacate sunt, deocamdata, cu titlu de exceptie", a mai spus Diana Sarca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img