vineri, 29 martie, 2024

Un cetatean moldovean, printre victime, in atacul de a Istanbul

Distribuie:

Publicat:

Un cetatean al Republicii Moldova se numara printre persoanele ranite in atacul terorist comis in noaptea dintre ani intr-un club din Istanbul, a anuntat luni premierul republicii, Pavel Filip, informeaza presa de peste Prut, citata de Agerpres.

“Am fost informat de omologul meu din Turcia ca printre cei care au avut de suferit in urma atentatului terorist de la Istanbul, in noaptea de 31 decembrie, este si un cetatean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe si Ministerului Sanatatii sa colaboreze cu institutiile de resort din Turcia in vederea acordarii ajutorului necesar si asigurarii unui tratament adecvat concetateanului nostru ranit in atacul terorist, dar si a sprijinului necesar familiei acestuia’, a subliniat Filip.

Potrivit premierului, Republica Moldova condamna acest act sangeros si transmite condoleante familiilor si autoritatilor turce.

Dintre cele 39 de persoane ucise in atentatul terorist din clubul Reina din Istanbul, 27 erau cetateni straini, iar alti 69 de oameni au fost raniti. Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a revendicat atacul.

Autorul atacului este in continuare cautat de autoritatile turce in cadrul unei ample operatiuni, acestea cerand sprijinul populatiei pentru gasirea lui.

Potrivit presei din Turcia, suspectul vorbea o turca stricata, ar putea fi de origine kargaza sau uzbeca, are in jur de 25 de ani si ar putea sa faca parte din Miscarea Islamica din Turkestanul de Est (ETIM), organizatie terorista afiliata organizatiei Statul Islamic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img