joi, 28 martie, 2024

Un ciclon din Atlantic loveste Romania. Zonele afectate de zapada si vant puternic

Distribuie:

Publicat:

Dupa cea mai geroasa noapte din an, iarna nu ne da nicio clipa de ragaz. Duminica intra in vigoare un nou cod galben de ninsori si viscol. Sunt vizate zonele de munte din 10 judete.

Codul galben de viscol si ninsori a inceput Duminica noapte la 2 si este valabil pana Luni dupa pranz. Va ninge atat de mult in Apuseni, in nordul carpatilor Orientali si in vestul Meridionalilor incat stratul de zapada care are deja un metru va creste cu inca 10 centimetri. In tot acest timp vantul va avea la rafala 90-100 de kilometri pe ora.

Meteorolog: ″Este un ciclon venit din Atlantic care afecteaza mai multe tari din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a tarii.”

Nici zonele joase nu sunt ocolite de intemperii. De 4 ore este in vigoare o informare de ninsori, vant si precipitatii mixte pentru vestul, nord vestul si centrul tarii.

Mihai Timu: ″Luni si marti va bate vantul si in celelalte regiuni, sud si est, dar cu viteze mai mici, de 45-55 de km pe ora, intensificand senzatia de frig”.

Dupa o noapte extrem de geroasa, in estul si sudul tarii temperaturile se mai imblanzesc.

Pentru locuitorii mai multor orase din Oltenia, Muntenia si Moldova dimineata acestei zile a fost cea mai geroasa de la inceputul acestei ierni. In Bucuresti, de exemplu, s-au inregistrat -16 grade si a fost chiar mai frig decat la intorsura Buzaului, unde au fost -10.

Nu scapam de gerul extrem cel putin pana Marti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img