joi, 28 martie, 2024

Un deputat USR Vaslui sterge pe jos cu seful liberalilor vasluieni: “PNL, pe urmele PSD …

Distribuie:

Publicat:

Mihai Botez, deputatul USR Vaslui, iese la atac si ii compara pe cei de la PNL cu PSD . Ba mai mult, deputatul din zona Barladului, il aseamana pe Tudor Polak, cu Tudor Buzatul, acesta argumentand prin faptul ca noua functie a lui Polak de secretar de stat nu il recomanda in fel si chip . Bai mai mult, deputatul Mihai Botez, ajuns si el prin Parlamentul Romaniei, printr-un noroc chior,  il ataca pe Tudor Polak, afirmand faptul ca nu este meritul sau pozitia de presedinte a Filialei PNL Vaslui si nici cea de secretar de stat, acestea doua venind ca o mostenire de Simona Polak, . Va redam mai jos intreaga postare a deputatului USR VASLUI –>

“Tudor Polak, președintele filialei locale PNL Vaslui a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii.
Pentru a înțelege relevanța informației de mai sus, vă reamintesc că acum mai bine de 2 ani, Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (Președintele CJ Vaslui), era numit secretar de stat în domeniul parteneriatelor strategice. Nimic nu îl recomanda pe Tudor Buzatu pentru această funcție, iar tatăl lui ne lua în derâdere, menționând că Buzatu Jr. se potrivea funcției pentru că știa limbi străine.
Numirile de secretari de stat fără experiență relevantă deveniseră o regulă și reprezentau doar continuarea promovării unor personaje catastrofice din PSD, cum a fost și promovarea lui Dănuț Andrușcă ca ministru al economiei, sau de ce nu, cea mai dezastruoasă numire – Viorica Dăncilă, premier.
Însă se pare că fiecare partid vechi din Vaslui își are Tudorelul său pregătit pentru a fi secretar de stat.
Tudor Polak a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii. Funcția de președinte al filialei locale PNL a fost moștenită de la mama sa, așa că putem să identificăm un tipar. Putem merge mai departe cu această comparație? Evident. În 2014, mama sa era candidat la europarlamentare din partea PNL Vaslui, iar în 2019 ștafeta a fost transmisă fiului. Până și pozițiile pe listă au fost apropiate.
Fiind un personaj public, mă așteptam să găsesc un CV al domnului Polak, să văd ce îl recomandă pentru o funcție ceva mai tehnică decât cea de ministru. Fiecare secretar de stat are un domeniu de competență din minister, iar cunoștințele ar trebui să fie ceva mai aprofundate.
Vă reamintesc cum a criticat PNL numirile de miniștri și secretari de stat care nu aveau nici o legătură cu domeniile pe care urmau să le administreze.
Am reușit să găsesc doar câteva informații răsfirate despre domnul Polak, cu atât mai puțin ce îl recomandă pentru noua funcție.
Din declarația de avere, nu rezultă de unde au fost obținute veniturile (de fapt, nici nu scrie care sunt veniturile, chiar dacă în declarația de interese este trecut ca fiind administrator la mai multe firme) https://bit.ly/2NxxgOH, iar despre trecut, găsim prea puține, cu atât mai puțin informații relevante.
La vremuri noi, rețete (de guvernare) vechi?
Se pare că rețeta este clasică – părinții cu putere politică lasă moștenire funcțiile politice și își împing odraslele în funcții ce sunt tratate ca niște sinecuri și speră să rămână cât mai mult în funcție.
Voi urmări activitatea domnului Polak. Voi trimite chiar o întrebare către Ludovic Orban și Violeta Alexandru – să aflăm și noi ce îl recomandă și ce domeniu va gestiona din vastul portofoliu al ministerului muncii. “ posta deputatul Mihai Botez pe pagina sa oficiala de socializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img