vineri, 29 martie, 2024

Un deputat vasluian participa la un protest inedit in PARLAMENT. Vezi declaratia politicianului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Opt parlamentari ai partidului Uniunea Salvati România au ramas peste noapte in sala de plen a Camerei Deputatilor, in cadrul unei actiuni de protest de tip sit-in. Printre protestatari se afla si un parlamentar vasluian. Mihai Botez, deputatul USR, s-a alaturat colegilor de partid si a ramas in camera de plen pana in zorii zilei, cand vor si inlocuiti de alti opt parlamentari.
Deputati si senatorii USR sunt hotarati sa ramana in camera de plen pana cand ordonanta de urgenta va fi abrogata.

“Este ora 1:00 dimineață, 2 februarie 2017 și sunt in Parlamentul României, Camera Deputaților, sala de plen, împreuna cu o parte dintre colegii mei USR: Sergiu Vlad (deputat de Arad), Iulian Bulai (deputat de Neamț), Oana Bîzgan (deputat de București) și Bogdan Rodeanu (deputat de Galați).

Am ales sa protestez împreună cu colegii mei față de modul în care a fost adoptată ordonanța de urgență care a fost adoptată mișelește de către guvern în toiul nopții, fără să fie pusă pe ordinea de zi, fără aviz CSM și fără o consultare publică temeinică. Nu mai menționez că un domeniu atât de sensibil nu trebuie legiferat de către Guvern ci de către Parlament, aceasta fiind puterea Legislativă.

Îmi doresc mult ca oamenii să-și exprime punctul de vedere față de acest moment aproape fatal pentru statul de drept din România ieșind în stradă și pe această cale fac apel și la membrii și simpatizanții partidelor de la putere să ceară liderilor explicații pentru ce s-a petrecut la vărfurile partidelor și implicit în guvern.

De asemenea îmi doresc ca pentru binele țării ordonanta de urgență să fie retrasă.

Vom rămâne în Parlament pe termen nelimitat.  “declara parlamentarul pentru cotidianului BUNA ZIUA VASLUI bzv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img