sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un deputat vasluian sustine ca salariul minim trebuie sa fie majorat la 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2023

Distribuie:

Publicat:

Eduard Andrei Popica, actualul deputat social democrat a postat in dimineata zilei de joi, 17 noiembrie, un mesaj pe reteaua de socializare . Acesta sustine cu tarie ca salariul minim pe economie ar trebui majorat pana la suma de 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2023 .

“ Salariul minim în România trebuie să crească, de la 1 ianuarie anul viitor, de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, din care 200 de lei vor fi suportați de stat, sumă care în prezent se aplică doar în cazul majorării voluntare a salariului minim de către angajator
Propunerea, exprimată încă din luna august prin acordul exprimat în Coaliție, aparține PSD și se adresează în primul rând salariaților cu venituri mici din mediul privat.
PSD subliniază că majorarea salariului minim este necesară și pentru menținerea în țară a forței de muncă de care au nevoie antreprenorii pentru a-și desfășura activitățile economice.
PNL se abține, cel puțin deocamdată, de la această propunere, și spune, prin vocea președintelui-premier Ciucă că propunerea PSD s-ar putea materializa „în funcție de evoluția colectărilor la buget” și de discuțiile din coaliție
PSD consideră că trebuie avansate propuneri care să ofere în mod real un sprijin acestei categorii de salariați și nu doar propuneri care sună bine, dar care nu se regăsesc deloc în buzunarele oamenilor
De la 1 ianuarie 2022, salariul minim brut în România este de 2.550 de lei, adică un angajat primește în mână un salariu minim net de 1.524 de lei lunar. Dacă creșterea cerută de PSD se va materializa, atunci un angajat va primi în mână 1.774 de lei net, adică un plus de 250 de lei.
PSD va continua să promoveze în Coaliție programe și măsuri de sprijin adresate categoriilor active din societate, care se confruntă cu dificultățile provocate de actualul context economic.” Este mesajul deputatului de pe reteaua de socializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img