vineri, 29 martie, 2024

Un exponat unic in Europa va putea fi admirat la Ateneul din Iasi

Distribuie:

Publicat:

Diamantul Coroanei din colectia Eminescu a anticarului Dumitru Grumazescu este cartea cea mai mica din Europa, o editie a poeziei Luceafarul.

Colectia Eminescu este una de exceptie, cu peste 8.000 de exemplare, iar piesa de rezistenta o reprezinta colectia de carti liliput. 

Cartea liliput ce contine poezia Luceafarul, are latimea si lungimea de 3 milimetri, a fost scrisa pe foite de bancnota a cate sase strofe si poate fi citita doar la microscop. La acest exponat s-a lucrat peste un an si opt luni. Cartea minuscula poate fi admirata in cadrul expozitiei "Vreme trece, vreme vine" oferita de Galeriile Anticariat "Dumitru I. Grumazescu", si va fi expusa in foaierul Ateneului din Iasi.

Expozitia mai prezinta si carti,  ilustrate, picturi pe panza sau pe carton cu portretul lui Mihai Eminescu sau ilustratie la opera sa, statuete si alte elemente care il au ca sursa de inspiratie pe marele poet.

Vernisajul expozitiei are loc, luni 15 ianuarie 2018, ora 13.30, in foaierul Ateneului din Iasi, in prezenta anticarului Dumitru Grumazescu.

Intrarea libera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img