joi, 28 martie, 2024

Un ficat sanatos inseamna o viata normala: Ce sa NU faci pentru a mentine ficatul sanatos

Distribuie:

Publicat:

Un ficat sănătos înseamnă o viață normală. Ficatul poate fi afectat chiar și dacă nu ai vicii, precum consumul de alcool. Există două tipuri majore de boală a ficatului gras, și anume ficatul gras alcoolic și cel non-alcoolic.

Ficatul gras este o afecțiune extrem de frecventă, la nivel global, și, netratat, poate duce la insuficiență hepatică. Ficatul gras non-alcoolic este cea mai des diagnosticată afecțiune la persoanele obeze și/sau sedentare, precum și în rândul celor care consumă cu preponderență alimente extrem de procesate, precum mâncarea de fast-food.

Una dintre principalele metode a de a preveni deteriorarea ficatului este să adopți un stil de alimentație cât mai echilibrat și sănătos. Indiferent dacă vorbim despre ficat gras alcoolic sau non-alcoolic, dieta stă la baza prevenției, dar și a tratamentului.

După cum îi spune și numele, boala ficatului gras stă în acumularea de grăsime în exces la nivelul ficatului. Un corp sănătos susține ficatul în procesul de eliminare a toxinelor și în producerea de bilă.
Așadar, cea mai bună strategie pentru a-ți menține ficatul sănătos este să previi acumularea excesivă de grăsime la nivelul acestuia, adică să previi boala ficatului gras. Mai jos, regăsești câteva reguli simple de conduită pentru ca ficatul tău să funcționeze mereu în parametri optimi.

Menține o greutate stabilă și sănătoasă

Dacă ai câteva kilograme în plus sau suferi de supraponderabilitate, este important să știi că riscul de ficat gras poate fi mai crescut în cazul tău, ceea ce poate duce la instalarea bolii de ficat gras non-alcoolic. Aceasta este una dintre bolile de ficat cu ritm de progresie extrem de accelerat, potrivit doc.ro. Eliminarea kilogramelor în plus și menținerea unei greutăți stabile, fără oscilații, este foarte importantă în evitarea bolilor de ficat, și nu numai. Pentru acest lucru, va trebui să iei în calcul 2 factori decisivi, și anume dieta și exercițiul fizic regulat.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img