joi, 18 aprilie, 2024

Un fost ministru din cabinetul PONTA nu scapa de controlul judiciar

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministrul al Finantelor Darius Valcov ramane sub control judiciar dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins ca nefondata contestatia formulata de Valcov impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care a constatat pe 20 ianuarie “legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar”.

Conform solutiei definitive a Curtii de Apel Bucuresti pronuntata in Camera de Consiliu, joi, 4 februarie, in dosarul avand ca obiect verificarea masurilor preventive, a fost respinsa, “ca nefondata, contestatia formulata de contestatorul inculpat Valcov Darius Bogdan impotriva incheierii pronuntate la data de 20.01.2016 de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti — Sectia I Penala. Definitiva”.

Valcov a fost obligat la plata sumei de 150 de lei reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 ianuarie, ca masura controlului judiciar fata de Valcov, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, este legala si temeinica.

Dosarul in care Darius Valcov este trimis in judecata pentru luare de mita va fi trimis de la instantele din Bucuresti catre Tribunalul Olt, dupa ce in luna ianuarie, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis exceptia de necompetenta teritoriala invocata de fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, si au declinat in favoarea Tribunalului Olt competenta de solutionare a cauzei.

Potrivit incheierii publicata pe 21 ianuarie in dosarul 43049/3/2015/a2, privind masuri si exceptii dispuse de judecatorul de camera preliminara, a fost admisa “exceptia de necompetenta teritoriala a Tribunalului Bucuresti, invocata de inculpatul Valcov Darius Bogdan si in consecinta (…) declina in favoarea Tribunalului Olt competenta de solutionare a cauzei privind pe inculpatul Valcov Darius Bogdan, trimis in judecata sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie sectia de combatere a coruptiei”.

Valcov, fost ministru al Finantelor si fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de coruptie in mai multe dosare privind infractiuni din perioada in care era primar cat si ulterior acelei perioade.

Darius Valcov este acuzat ca, in calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte intre Primaria Slatina si firmele detinute de afaceristi. Contractele vizeaza reabilitarea termica a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea si reabilitarea retelelor de apa si canalizare in judetul Olt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img