sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un japonez de 112 ani a devenit cel mai batran barbat din lume

Distribuie:

Publicat:

Cel mai batran barbat din lume este un japonez in varsta de 112 ani, Masazo Nonaka, au anuntat, marti, reprezentantii Guinness, iar familia acestuia a dezvaluit ca are o slabiciune pentru dulciuri si baile lungi in apa termala, transmite ziare.com, care citeaza agentia AFP.

Nascut pe 25 iulie 1905, barbatul a primit certificatul din partea Guinness in locuinta sa din Hokkaido, marea insula din nordul Japoniei. Anterior, titlul a fost detinut de un spaniol, Francisco Nunez Olivera, decedat in februarie, la varsta de 113 ani.

Centenarul japonez, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile, dar se simte bine, traieste impreuna cu familia sa, ce administreaza un han, ai carui oaspeti se pot relaxa in "onsen" (sursa de apa termala, de origine vulcanica).

Potrivit familiei, Nonaka adora sa manance bomboane, japoneze si occidentale, citeste zilnic ziare si se relaxeaza in "onsen". Reprezentantii Cartii Recordurilor Guinness cauta in prezent sa identifice cea mai in varsta femeie din lume, dupa decesul jamaicanei Violet Brown, la varsta de 117 ani, in iulie 2017.

Japonia, celebra pentru speranta de viata ridicata, a inregistrat mai multe recorduri de longevitate, printre altele, prin Jiroemon Kimura, decedat in iunie 2013, la varsta de 116 ani, si Sakari Momoi, mort in iulie 2015, la 112 ani.

Anul trecut, aproximativ 68.000 de centenari traiau in Japonia, potrivit statisticilor oficiale. Recordul de longevitate la nivel general a fost stabilit de frantuzoaica Jeanne Calment, care a murit in 1997, la varsta de 122 de ani si 164 de zile, potrivit Guinness.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img